BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,90
HABER /  EKONOMİ

Tuncay Özilhan kimdir? Anadolu Grubun sahibi

Yerli otomobil üretecek ortak girişim grubunda Anadolu Grubu yer alıyor. Peki Anadolu Grubu'nun sahibi Tuncay Özilhan kimdir, Anadolu Grubu ne üretiyor ve hangi markaların sahibi. İşte Tuncay Özilhan ve şirketi Anadolu Grubu;

Abone ol

Yerli otomobili üretecek konsorsiyumda bulunan 5 firmadan biri Anadolu Grubu şirketi oldu. Peki Anadolu Grubu neler üretiyor, sahibi Tuncay Özilhan kimdir?

Anadolu Grup : 1952 yılında temelleri atıldı. Bünyesinde 80 şirket var. Otomobil sektöründe de çalışmaları olan Anadolu Grubu Sahibi Tuncay Özilhan. 


Tuncay Özilhan nereli kaç yaşında :
Anadolu Grubu Başkanı ve TÜSİAD eski başkanı Tuncay Özilhan, 9 Temmuz 1947 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. Saint Joseph Lisesinden mezun olan Tuncay Özilhan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde Long Island Üniversitesi’nde işletme master’ı (MBA) yaptı. 1997 yılında yılın iş adamı ödülünü alan Tuncay Özilhan, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 2001 yılında TÜSİAD Başkanlığına seçilen Tuncay Özilhan 2003 yılında bir kez daha 2 yıllığına bu göreve getirildi ancak 1 yıl sonra bıraktı.

Tuncay Özilhan'ın eşi ve çocukları kimdir? : Tuncay Özilhan, 1972 yılında Emine Özilhan ile evlendi. İzzet Özilhan (Torun) (d. 1981), İpek Özilhan Özkan ve Türkan Özilhan Tacir adlarında üç çocuğu vardır. Oğlu İzzet Özilhan (Torun), 16 Temmuz 2011 tarihinde oyuncu Yasemin Ergene ile evlendi.

Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan'ın son haline bakın estetik güzeli oldu!Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan'ın son haline bakın estetik güzeli oldu!Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan'ın son haline bakın estetik güzeli oldu!Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan'ın son haline bakın estetik güzeli oldu!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


2-BMC :
Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden yarım asırlık bir geçmişe sahip. 2004 yılında sahibi değişen BMC Türkiye'nin otomobili projesinde yer alıyor. BMC'nin Ethem Sancak ve Katarlı ortakları.

3-Kıraça holding : Yenilikçiliği ile otomobil sektöründe yer alan şirketin sahibi İnan Kıraç

4-Turkcell grubu :
Yazılımın ve yüksek teknolojinin en önemli firmalarından biri. Turcell'in sahibi Ahmet Akça

5-Zorlu Holding :
1
953 yılında kurulan Zorlu Holding Denizli'de üstlenmiş bir firma. Tekstilden madenciliğe kadar hemen her alanda faaliyete olan Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu.

Türkiye'nin merakla beklediği babayiğitleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. İsimlerin açıklanmasının ardından da protokol imzalandı. Yerli Otomobil 2021 yılında satışa çıkacak.

Yerli otomobili kim yapacak? İşte 5 babayiğit ve firmaları