BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  DÜNYA

Trump'ın kovduğu savcı Bharara'nın yeni işi çok şaşırtacak!

İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab’a dair soruşturma gibi birçok üst düzey adli vakayı yürütürken geçen martta ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınan eski New York Başsavcısı Preet Bharara medya sektörüne giriyor.

Abone ol

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın haberine göre tutuklu bulunan İran asıllı Türk iş adamı Reza Rerab'ın davasına bakan daha sonra Trump tarafından görevden alınan Bharara bugün yeni kariyer planını kamuoyuna duyuracak. Buna göre Bharara, kardeşi Vinit'in 2014 yılında kurduğu Some Spider adlı medya şirketine başkan yardımcısı olarak katılacak.

Bharara'nın önümüzdeki aylarda yayına girecek bir podcast programı sunacağı ve ayrıca şirkete ait haber ve eğlence sitelerine yazılar yazacağı bildiriliyor.

"TAKİPTE KALIN"

Gazetenin "muhtemelen ABD'nin en güçlü federal savcısıydı" diye nitelediği Bharara, savcılık döneminde basın toplantılarını bitirirken kullandığı "Stay Tuned" (Takipte Kalın) ifadesini, sunacağı podcast programının da ismi yaptı.

Savcılık kariyerinin ardından New York Üniversitesi'de ders vermeye başlayan Bharara'nın medya sektörüne de girerek, genelde özel hukuk bürolarında avukatlık yapmayı tercih eden muadillerinden farklı bir yol çizdiği belirtiliyor.

İŞİNİ MEDYA ÜZERİNDEN YAPACAK

Bharara, medya sektöründe de "adalet konusunu işlemeyi ve insanları hesap verebilir tutmayı amaçlamaya devam edeceğini" vurgulayarak "Bu iş bugüne kadar yaptığım işin devamı olacak. Sadece daha önce sahip olduğum yetkilere artık sahip değilim, o kadar" dedi.

Bharara'nın kardeşi Vinit, haber ve eğlence medyasına girmeden önce ABD'nin en büyük bebek bezi sitelerinden Diapers.com'u kurmuş ve ardından siteyi Amazon'a 540 milyon dolara satmıştı.

Eski savcı Bharara'nın çocukluk arkadaşı Marc Lore da, kardeşi Vinit'in medya işinin en büyük yatırımcılarından. Lore kurucusu olduğu Jet.com sitesini Walmart'a 3.3 milyar dolara satmıştı.