BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

TRT'den Ajda'ya abartılı sansür

TRT 4 üzerinden yayın yapan TRT Müzik kanalının, Süper Star Ajda Pekkan ve Ziynet Sali sansür uyguladığı iddia edildi.

Abone ol

TRT Müzik kanalının, Ajda Pekkan ve Ziynet Sali’nin dekoltesine sansür uyguladığı iddia edildi. TRT yetkilileri ise “O program dış yapım, abartmışlar” diye savunma yaptı.

TRT 4 üzerinden yayın yapan TRT Müzik kanalının, Süper Star Ajda Pekkan ve Ziynet Sali’ye sansür uyguladığı iddia edildi. TRT Müzik’te 20 Eylül akşamı yayınlanan Müzik Haber adlı programda, Ajda Pekkan’ın Kıbrıs’ta verdiği konserle ilgili haber yayınlandı. Konserinde, transparan ve kalçasına kadar uzanan derin yırtmaçlı kostümüyle dikkat çeken Ajda Pekkan’ın görüntülerinin, TRT Müzik ekranlarında farklı olduğu görüldü. Haberde, Ajda Pekkan’ın sahne üzerinde boydan çekilmiş ve derin yırtmacını ortaya koyan tek bir kare görüntü dahi yer almadığı dikkat çekti. Ayrıca, transparan olduğu için göğüs hatları belli olan Ajda Pekkan’ın, bu görüntüsüne de buzlama tekniği ile sansür uygulandığı ileri sürüldü. Aynı haber programda Ziynet Sali’nin hafif dekolteli kıyafetine de yine buzlama tekniği ile sansür uygulandığı bildirildi.

BUZLAMA TEKNİĞİ ABARTILMIŞ!

Görüntülerde buzlama tekniği ile bir kapatmanın yapıldığını kabul eden TRT Müzik kanalı yetkilileri, o programın TRT’nin kendi programı olmadığını, dışardan başka bir yapımcı şirketin “kendi inisiyatifiyle” yaptığını söyledi. Yetkili, buzlama yapılarak görüntülerin kapatılmasıyla ilgili olarak, RTÜK yasakları nedeniyle reklama girmemesi için bazı marka isim ve logolarına yönelik yapılan buzlama tekniğinin, bu haber programında kullanılırken abartıldığını söyledi.