BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,73
ALTIN 2.441,17
HABER /  GÜNCEL

Topbaş'tan İstanbula yeni metro müjdesi

İstanbul'a hizmet veren metro sistemine, 18 İstasyonlu "Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece" metro hattı da ilave oluyor.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullulara yeni bir metro hattı müjdesi verdi.

Aktif olarak 141.5 km Raylı Sistem hattı ile İstanbul'a hizmet veren metro sistemine, 25 km. uzunluğunda, 18 İstasyonlu, Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece (TÜYAP) Metro Hattı da ilave oluyor.

2017'DE HİZMETE ALINACAK

Proje çalışmaları tamamlanan, yapım ihalesi hazırlıkları da son aşamada olan Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece (TÜYAP) Metro Hattı; Bakırköy-İncirli'den başlayıp, Bakırköy-Küçükçekmece arasında D-100 Karayolu kuzeyindeki yerleşimlerin içerisinden geçerek, Küçükçekmece'den sonra ise D-100 Karayolu koridorunu izleyerek Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP Fuar Merkezi'nin önünde sonlanacak. Bakırköy - Beylikdüzü Metro Hattı ile saatte tek yönde 45 bin yolcu taşınacak. Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece (TÜYAP) Metro Hattı'nın 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor.

screen-shot-1435-04-04-at-4.05.34-pm.png
 



 

































KADİR TOPBAŞ MÜJDEYİ VERDİ

Hattın müjdesini veren Başkan Topbaş, Bakırköy/İncirli-Sera-Kocasinan-Zafer- Çobançeşme-Sefaköy-Cennet-Küçükçekmece-Avcılar Park-Reşitpaşa-Avcılar Üniversite- Cihangir-Ambarlı - Haramidere -Yakuplu - Beylikdüzü/Esenyurt-Beylikdüzü Toplu Konutlar- Büyükçekmece (TÜYAP) duraklarından oluşan 25 kilometrelik hattın yapımıyla metrobüs yoğunluğunun ortadan kalkacağını söyledi.