BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,20
ALTIN 2.247,61
HABER /  SEÇİM

Tokar’dan Ankaralı kadınlara müjde!

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Ziyattin Tokar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ankara’da yaşayan tüm kadınları yakından ilgilendirecek bir proje açıkladı.

Abone ol

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Ziyattin Tokar 8 Mart için  yaptığı açıklamada kadın seçmenine müjdeyi verdi.

"Ankara gibi çok nüfuslu kentlerde en temel sorunlardan birisi de yoğun trafik akışı içerisinde toplu taşım araçlarını kullanan insanınızın maruz kaldığı rahatsız edici davranışlardır. Özellikle işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde toplu taşım araçlarının kullanımı aşırı bir şekilde yoğunluk kazandığından araç içerisinde hareket dahi edilemez oluyor. İnsani değerlere yakışmayan bu kötü manzara en çok da hanım kardeşlerimizi rahatsız etmektedir.’’ dedi.

PEMBE BÜSLER

Sosyal uyumu sağlayacak birçok gereklilik vardır. Kadınların toplum içindeki saygınlığını korumak ve onların ihtiyaçlarına karşılık vermek ancak sorunların farkında olmakla mümkündür. Kadınların erkeklere göre kentin yoğun akışına dayanma gücünün daha az olması, toplu taşım araçlarında ayakta yolculuk etmelerinin ve uzun süre duraklarda beklemelerinin kadınları oldukça rahatsız ettiğinin altını çizen M. Ziyattin Tokar şunları kaydetti.

"İşte hanım kardeşlerimizi bu sıkıntıdan kurtarmak için ‘Pembe BÜS’ uygulamasını Ankaralı kadınlarımızın hizmetine sunacağız. Pembe toplu taşım araçlarımızla sadece kadınlar yolculuk edecekler. Böylece hem uzun süre duraklarda beklemek zahmetinden kurtulacaklar hem de daha az yoğunluk olacağından rahata erecekler.’’

Bu uygulamanın yanında isteyen kadınların yine normal toplu taşım araçlarını da kullanmaya devam edebileceklerini vurgulayan M. Ziyattin Tokar ‘Pembe Büs’ uygulamasının kadınlara yolculuk etmede bir alternatif uygulama olarak tasarlandığını ifade etti.

‘Pembe Büs’ projesine dair yaptığı açıklamada son olarak M. Ziyattin Tokar; Pembe Büsler’i kullanacak şoförlerin de kadın olacağını açıkladı.