BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Times'ın Yenikapı haberine bakın tam bir acizlik!

Referandum sürecinde yaptıkları taraflı haberlerle dikkat çeken İngiliz Times gazetesi, Yenikapı mitingiyle ilgili yazacak bir şey bulamayınca yalana sarıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı Yenikapı mitingi, İngiltere'de yankılandı. Ülkede yayın yapan The Times gazetesinde; Hannah Lucinda Smith imzasıyla çıkan haberde, Yenikapı mitinginin atmosferi ele alındı.

'Evet' cephesini karalamak için yayınlanan haberde, asılsız ifadelere yer verildi. Milyonlarca kişinin doldurduğu Yenikapı Meydanı'nda 100 bin kişi olduğu yalanını yazdılar. 

ERDOĞAN KONUŞURKEN...

Haberde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına devam ettiği anlarda alandan ayrılanların olduğu da iddia edildi.

Binali Yıldırım için ise şu ifadeler kullanıldı:

"Bay Yıldırım çok ilginç bir konumda. Makamının iptal edilmesi için var gücüyle çalışıyor. Eğer referandumda değişiklik teklifi kabul edilirse başbakanlık makamı kaldırılacak. Erdoğan cumhurbaşkanı olduktan sonra başbakanların ülkedeki etkisi azaldı. Türkiye'nin anayasasına göre cumhurbaşkanları tarafsız olmak zorunda. Fakat Erdoğan bu kuralı hep çiğnedi, AKP'nin kampanyalarına liderlik etti. Mitingde de Erdoğan'ın adını taşıyan bandanalar takan çok sayıda kişi vardı. Fakat Binali Yıldırım yazan bir ürün görmek mümkün değildi."

Yenikapı'da tarihi miting alandan çarpıcı görüntüler

Yenikapı mitingine damga vuran pankart