BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42
HABER /  GÜNCEL

THY uçağı acil iniş yaptı bomba ihbarı!

THY uçağı son dakika acil iniş yaptı uçağın bomba ihbarı nedeniyle Fas’a acil iniş yapacağı açıklandı.

Abone ol

THY uçağını son dakika bomba ihbarı nedeniyle Fas'a acil iniş yaptı. İstanbul Sao Paulo seferini yapacak olan uçağın acil durum sinyali verdiği için acil iniş yaptığı bildirildi.

Türk Hava Yolları’nın Sao Paulo seferi yapan uçağı Kazablanka’ya acil iniş yaptı, u
çak acil iniş için önce yakıt boşalttı. 

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Sao Paulo seferini yapan Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı, kabinde bomba notu bulunması nedeniyle acil durum ilan etti. Alçalmaya başlayan uçak, yakıt azalttıktan sonra Fas'a acil iniş yaptı.

KABİNDE BOMBA NOTU

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan THY'nin TC-JJN tescilli Boeing 777-300ER tipi uçağı, Afrika üzerindeyken kabinde bomba notu bulundu.

 İşte uçağın güzergahı:


cbwdad1xeaazopg.jpg

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI 

Ocak ayında da yine İstanbul-Sao Paulo seferini yapan THY'nin yolcu uçağı, kabin içerisinde sahipsiz tablet bilgisayar bulunması nedeniyle yine Kasablanka’ya acil iniş yapmıştı.

ucak-thy-acil-inis.jpg

TK15 sefer sayılı yolcu uçağı 229 yolcuyla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkıp Sao Paulo'ya hareket etmişti.

Kalkıştan bir süre sonra kabin memurları koltukta tablet bilgisayar durduğunu fark etti. Sahibinin bulunmaması üzerine durum kaptana iletildi.

Kaptan pilot hava kontrol kulesiyle irtibata geçerek bomba şüphesi üzerine en yakın havalimanına acil iniş istedi. Uçak en yakın havalimanının bulunduğu Fas'ın Kasablanka kentine indirildi.