BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  GÜNCEL

THY grevinde yabancı parmağı!

THY rakiplerinin bu işte parmağı var'Ulaştırma Bakanı'ndan işten çıkarılan 305 kişinin durumuyla ilgili ilginç açıklama

Abone ol

THY'de 305 kişinin işten çıkarılma sürecini değerlendiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, rakiplere işaret ederek, “THY itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nda (THY) 305 kişinin işten çıkarılmasıyla ilgili süreci değerlendirirken, "THY ile ticari olarak başa çıkamayanların, birtakım manipülasyonlarla THY'yi itibarsızlaştırmaya çalıştığını" savundu.

Bakan Yıldırım, Ankara Genç İş Adamları Derneği'nce (ANGİAD) gerçekleştirilen ‘Gündem 06' toplantısına konuk oldu.

‘SİZ CANINIZ SAĞOLSUN DER MİSİNİZ?’

Yıldırım, THY'de işten çıkarılan personelle ilgili, bir işadamının sorusu üzerine şunları söyledi: “THY özel bir şirket. Bakanlığın emrinde olsa orada biz her şeyi yapardık, ama daha önce ‘Bunu istemiyoruz, özel olsun' dedik. O THY'nin daha önce 59 uçağı vardı, şimdi 390 uçağı var. THY'nin esamisi okunmuyordu, şimdi dünyanın önde gelen şirketlerinden birisi. Devlet yakasından düştüğü için bu durumda. O şirkette 30 bin insanın emeği var. Şimdi 30 bin insanı mı düşünelim, 305'ini mi? Sizin işçileriniz işe gelmezse ‘Canınız sağ olsun der misiniz? Yapılan şeyi kişisel olarak tasvip etmiyorum ama, her eylemin bir yasal altyapısı olması lazım. İş yargıda, yargı kararını verecek."

Yıldırım, THY ile ticari olarak başa çıkamayanların, birtakım manipülasyonlarla şirketi itibarsızlaştırmaya çalıştığını savunarak, "Burada parasal bir mesele yok. Başka şirketlerde çalışanların 3 katı para alıyorlar” diye konuştu.

‘YARGI NETİCESİNİ BEKLEYECEĞİZ’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önceki gece Meclis Genel Kurulu'nda THY'den atılan 305 çalışanın durumuyla ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Çelik, "THY ile ilgili yönetim kurulu başkanıyla görüşmelerimizi sürdürüyoruz ama konu yargıya intikal ettirilmiş ve iki tarafın da yargıya intikal ettirilmesinden dolayı yaşanan bir süreç var, o süreçle ilgili tarafların görüşleri var. Biz de arabulucu boyutuyla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yargı neticesini beklemek durumundayız” dedi.

'ARACI OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

Türk Hava Yolları’nın markasının zarar görmesini istemediğini kaydeden Bakan Yıldırım, “Bu markayı kendi ellerimle bu noktaya getirdim, yok olmasına razı gelemiyorum" dedi. Yıldırım, işten çıkarılanlarla THY arasında arabuluculuk yapma konusunda ise "Bu durum düzelir mi bilmiyorum. Ben aracı olmayı düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

ATILANLAR '29 MAYIS' BİRLİĞİ KURDU

Türk Hava Yolları'nda işten çıkarılan 305 personelin içerisinde bulunan bazı kabin memurları ve teknisyenler, olayların ardından Hava İş Sendikası ve THY'nin kendilerine sahip çıkmadığını iddia ederek 29 Mayıs Birliği kurdu. Yaklaşık 50 kişi tarafından oluşturulan birliğin basın toplantısında işten atılan mağdur çalışanlar adına konuşan Selçuk Arıkan, “Sendikanın destek çıkmadığı, şirketin ise savunmasız olarak işten attığı bir ortamda işimize iadelerimizin sağlanmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.