BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Terör olayları o ilçeye de sıçradı! Ölüm haberi geldi

Terör olayları bir ilçeye daha sıçradı...Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde gece başlayan çatışmalar aralıklarla sabaha kadar devam etti. Çatışmalarda 1 kişi öldü.

Abone ol

HAKKARİ 'nin Yüksekova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan olaylar gece saatlerinde de sürdü.

Hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için polis akşam saat 20.00 sıralarında Esentepe ve Esenyurt Mahallelerine operasyon yaptı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇILDI

Yapılan operasyon sırasında mahalle ve sokak aralarından PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerine ateş edildi. Bunun üzerine çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, zırhlı araçlarla Orman ve Esentepe mahallelerine girdi.

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Esenyurt Mahallesi'nde sabaha karşı çıkan çatışmalar sırasında 22 yaşındaki Osman Alıcı öldü. Alıcı'nın cenazesi, sabah yakınları tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

CADDE ORTASINDA KAMYONU YAKTILAR

İlçedeki gerginlik sürerken, Yüksekova'dan Şemdinli'ye gidecek olan ve bir bankanın ATM'sini taşıyan kamyon da ilçenin en işlek caddesi olan Cengiz Topel Caddesi'nde PKK yandaşları tarafından durdurularak ateşe verildi.

İLÇEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Kamyon yanarken, göstericiler aracın yanmasını bekledi. Çıkan gerginlik nedeniyle esnaf kepenkleri açmazken, polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.Bu arada gece çıkan çatışmalarla ilgili yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadı.