BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG puanları son dakika MEB açıklama

TEOG puanları kesinleşti. MEB'ten yapılan son dakika açıklamasında mahkemenin 2 soru hakkında iptal kararı vermediğini duyuruldu.

Abone ol

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş-TEOG sınavlarının ilk dönem puanları kesinleşti

Mahkeme Türkçe ve Matematik testinde yer alan iki soru hakkında yapılan başvuruyu reddetti yani TEOG puanlarının yeniden hesaplanması ihtimali ortadan kalktı.

Habertürk gazetesi yazarı Pervin Kaplan, TEOG puanlarıyla ilgili son durumu bugünkü köşesinden aktardı.

"TEOG puanları kesinleşti" başlıklı yazısında Kaplan, hem Türkçe hem de Matematik testlerinin puan hesaplamasının 20 soru üzerinden yapıldığını yazdı.

MEB'ten yapılan TEOG puan açıklamasıyla ilgili Pervin Kaplan şunları yazdı:

"Türkçe dersi sınavından bir, matematik dersi sınavından da bir olmak üzere toplam 2 soru ile ilgili yürütmenin durdurulması talebi ile açılan 3 ayrı davada idare mahkemesinden bakanlık lehine karar çıktı. Mahkeme sorularla ilgili yürütmenin durdurulması talebinin reddi doğrultusunda karar verdi. Bu durumda Türkçe ve matematik dersi sınavlarında iptal edilen soru yok. Bu iki sınav da 20 soru üzerinden değerlendirilecek.

Bakanlığın da iptal edilen soru olmadığı için tekrar TEOG puanlarını hesaplamasına gerek kalmayacak.
Ancak her sınav sonrasında başta öğrenci velileri soru iptali olup olmayacağını endişe ile bekliyor. Çünkü iptal edilen her soru çocuğunun puan kaybetmesi anlamına geliyor. Buna mazeret sınavlarında soru iptali olmaması da eklendiğinde kaygıları daha çok artıyor."