BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG için son dakika uyarıları bunları sakın yapmayın!

TEOG ilk dönem sınavları için geri sayım başladı. Eğitim uzmanlarından 23-24 Kasım'daki TEOG sınavları öncesi son dakika uyarıları geldi: Ebeveynler daha anlayışlı olmalı!

Abone ol

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamındaki ortak sınavlar 23-24 Kasım’da yapılacak.

Her yıl olduğu gibi bu sene de uzmanlar, aileler ve çocukları sınav kaygısı, stres, olumlu ve olumsuz davranışlar, sınavı etkileyen faktörler konusunda uyarıyor. Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı HaticeYılmaz, ailelerin çocuklarına  göre daha fazla kaygıya sahip olduğunu belirterek, çocuğundan beklentisi yüksek olan anne-babanın kaygısının da arttığını hatırlatıyor. Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz kaygıyı azaltmak için ailelere şu önerilerde bulunuyor:

TEOG İÇİN GEREKLİ KAYNAKLARI ISKALAMAYIN

MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun internet sitesinden öğrencilerin sınavda sorumlu oldukları ünite, konu, edinim ve kazanımları gösteren “2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Merkezi Sistem Ortak Sınavları” çizelgesini indirin. Çizelgelerden birinci TEOG’da her dersle ilgili ünite, konu ve kazanımları tekrar etmek üzere öğrencinizle birlikte bir tekrar programı yapın.

TEOG GEÇEN YILLARDA ÇIKAN SORULAR ÖNEMLİ

Çocuğunuzu desteklemek için günde bir deneme sınavı araştırın. MEB’in internet sitesinde yayınlanan soruları ve geçmiş yılların TEOG sorularının çıktısını alıp çözmesi için hazırlayın.

KAYIGIYI ANLIYORLAR

Siz söyleseniz de söylemeseniz de çocuklarınız duyduğunuz kaygıyı anlıyor. Yaşadığınız kaygının nedenini çocuğunuzla paylaşın. Onun beni ancak “Başarılı olursam beni sevecekler” diye düşünmesine neden olmayın.

AİLELERLE EMPATİ KURUN

Kendinizi çocuğunuzun yerine koyarak onun yaşadığı bir günü, bir haftayı ve gireceği sınav için yaptığı çalışmaları düşünürseniz, çocuğunuzun yaşadığı duyguları çok daha iyi anlarsınız. Böylece onunla daha etkili iletişim kurabilirsiniz.