BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin bombası! 50 vekil CHP'ye katılacak

Gürsel Tekin Habertürk TV'de çarpıcı bir iddiada bulundu. Tekin, CHP'ye AK Parti'den de olmak üzere bir çok vekilin katılacağını iddia etti.

Abone ol

CHP'li Gürsel Tekin, AKP'li, ANAP'lı ve DYP'li eski 50 milletvekili CHP'ye katılacağını öne sürdü.

Tekin, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek katılım için  “CHP herkesin partisidir. Yeni katılımlarla gücüne güç katarak yerel seçimlerde oy patlaması yapacaktır” dedi.

CHP'li Gürsel Tekin Habertürk’e yaptığı açıklamada yaklaşık 1 yıldır merkez sağdan partilerine katılım konusunda yoğun talep geldiğini söyledi.

50 VEKİL KATILACAK

Tekin'in kulisleri hareketlendiren açıklaması şöyle;

-“CHP’ye katılacak isimler arasında AK Parti’de, ANAP’ta ve DYP’de geçmişte milletvekilliği yapmış 50 civarında isim bulunuyor. İsimleri bu aşamada açıklamamdoğru olmaz. Bu ülkede demokratik, laik, sosyal hukuk devletini destekleyen, özgürlüklerden yana olan, Türkiye’nin çağdaşlaşmasına katkı yapmak isteyen, geçmişte hangi partide siyaset yaparsa yapsın herkese CHP şemsiyesi altında yer var”.

KİM HARUN KİM KARUN

CHP’nin çekimmerkezi haline gelmesinden çekinenlerin önce basın destekli partide ulusalcı yenilikçi kavgasını çıkarmaya çalıştıklarını, bunda istedikleri sonucu alamayınca bu kez CHP’li belediyelere yönelik itibarsızlaştırma operasyonlarının başlatıldığını öne süren Tekin, sürpriz bir öneride de bulundu:

Meclis, parti ayırmı yapmadan tüm belediye başkanlarının mal varlığını araştırsın. Böylece kimin Harun kimin Karun olduğu ortaya çıksın.