BIST 8.753
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.240,39
HABER /  GÜNCEL

Tayyar Altıkulaç konuştu! Kutlu Doğum FETÖ işi mi?

Eski Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Kutlu Doğum Haftası'nın "FETÖ projesi olduğu" yönündeki iddialarla ilgili konuştu. Altıkulaç "Kutlu doğum konusunu bir yerlerle ilişkilendirmek doğru değil'' diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

"Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir" haberlerine dönemin Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç'tan tepki geldi. Altıkulaç Twitter hesabından açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

Kutlu Doğum Haftası ile ilgili "FETÖ projesi olduğu" iddiaları basında geniş yankı buldu. Türkiye'de 8 yıldan fazla Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış isimlerden biri olan Tayyar Altıkulaç sosyal medya hesabından "20 küsur yıl önce başlatılan bu uygulamayı yapanları ilgisiz yerlerle ilişkilendirmek ne kadar doğrudur? Bunu düşünmemiz gerekir." notunu düşerek o dönemde yaşananları "Zorlukları Aşarken" kitabından alıntılar yaparak anlattı.

İLGİSİZ BİR YERLERLE İLİŞKİLENDİRMEK DOĞRU DEĞİL

F5 Haber'in haberine göre Altıkulaç tartışmalara tepki göstererek "Kutlu doğum konusu bir yerlerle ilişkilendirilerek, milletimiz yeni tartışmanın içine çekilmiş bulunuyor. Kutlama haftasının Nisan ayı ile sabitlenmesinin yeni bir uygulama olduğu doğrudur. Bunu nezih bir üslupla eleştirmek de mümkündür. Ama buradan hareketle 20 küsur yıl önce başlatılan bu uygulamayı yapanları ilgisiz yerlerle ilişkilendirmek ne kadar doğrudur? Bunu düşünmemiz gerekir." dedi.

İLK OLARAK SİRET HAFTASI OLARAK KUTLANDI

Dönemin Diyanet İşleri Başkanı kutlama haftasının Nisan ayı ile sabitlenmesinin yeni bir uygulama olduğunu belirterek İlk olarak 1985 yılında "Siret" haftası olarak kutlanmaya başlandığına dikkat çekiyor ve ekliyor "kutlu doğum konusu bir yerlerle ilişkilendirilerek, milletimiz yeni tartışmanın içine çekilmiş bulunuyor.''

"BENİM DÖNEMİMDE YAPILDI"

Tayyar Altıkulaç Facebok hesabından 6 fotoğraf paylaşarak " 20 küsur yıl önce başlatılan bu uygulamayı yapanları ilgisiz yerlerle ilişkilendirmek ne kadar doğrudur? Bunu düşünmemiz gerekir. Haftanın ihdasının tarihi ise daha eskidir ve benim dönemimde yapılmıştır (1985). Ben konu ile ilgili olarak yıllar önce yazdıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım doğru anlaşılacaktır." notunu düştü.

DİYANET SERT TEPKİ GÖSTERDİ!

Türkiye Gazetesi'nde yer alan Kutlu Doğum Haftası'nın "FETÖ projesi olduğu" yönündeki iddialarla ilgili Diyanet'ten yapılan açıklamada "Kutlu Doğum Haftasının bir FETÖ projesi olduğu ve buna rağmen halen Başkanlığımız tarafından savunulduğu yönündeki haber, gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır" denilerek, "her sene bir bilgi, aydınlanma ve irfan ziyafetine dönüşen Kutlu Doğum Haftası'nın istismar edilmesine, kuralsızca eleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsamaha göstermeyecektir" ifadeleri kullanıldı.