BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tatile çıkacaklar bu habere dikkat!

BTK tatilcileri uyardı. Tatile gittiğiniz yer ile ilgili Facebook’ta yapmış olduğunuz masum bir paylaşım sonucu evinizin soyulabileceğini unutmayın...

Abone ol

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Foursquare ve Youtube gibi sosyal ağlarda hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Tatil döneminin başlamasına günler kala Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan önemli bir açıklama geldi. BTK, "Paylaşımınız masum görünse de, sonradan hayatınızı etkileyebilir. Tatile gittiğiniz bir yer ile ilgili Facebook’ta yapmış olduğunuz masum bir paylaşım sonucu evinizin soyulabileceğini unutmayın" diyerek kullanıcıları uyardı.

BTK, vatandaşları sosyal paylaşım siteleri konusunda uyardı. ’Sosyal ağlarda güvenlik’ başlıklı açıklamada, "Sosyal ağlarda en önemli konu paylaşımlardır. Paylaşmak güzeldir; fakat her bilgi herkesle paylaşılmamalıdır. Çünkü paylaştığınız her türlü bilgi siz sonradan silseniz bile internet ortamında silinmeden kalabilir. Paylaşımları kolaylıkla gönderebilirsiniz, ancak geri alamazsınız. Gönderileriniz masum görünse de, sonradan hayatınızı etkileyebilir. Paylaşımlarınız, günlük hayatınızı ve ilişkilerinizi etkileyebilir. Keşke paylaşmasaydım demenize sebep olabilir. Tanıyıp güvendiğiniz kişiyle paylaştığınız resimler, videolar veya diğer paylaşımlar bazen size özel kalmayabiliyor. Çok özelse bırakın sadece sizde kalsın" denildi.