BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.487,86
HABER /  DÜNYA

Burak Akbay dönecek mi? Firari Sözcü'den haber var

Sözcü Gazetesi'nin firari patronu Burak Akbay hakkındaki gözaltı kararı sonrası Alman Gazetesi'ne konuştu. Burak Akbay'ın Türkiye'ye dönmek gibi bir niyeti yok görünüyor. Bakın ne dedi!

Abone ol

Sözcü gazetesine yönelik düzenlenen FETÖ operasyonundan sonra yurt dışında olan Burak Akbay, hakkındaki iddialara yabancı basından cevap verdi. Türkiye'ye dönecek misiniz sorusunu da yanıtlayan Burak Akbay, FETÖ projesi olduğu iddialarına da cevap verdi.

Almanya'da yayın yapan Der Spiegel dergisinin sorularını yanıtlayan Akbay, sahibi olduğu gazete hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Sözcü Gazetesi'nin FETÖ destekçisi olmakla suçlandığını belirten Burak Akbay, "Sözcü'yü FETÖ destekçiliği ile suçluyorlar. Gülen'in okullarında okuduğumu ve daha sonra Sözcü'yü ondan gelen mali destekle kurduğumu iddia ediyorlar. Bu tamamen saçmalık… Türkiye'de ve İsviçre'de okudum. Gittiğim okulların hiçbirinin Gülen ile bağlantısı yoktu" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın firari olarak tanımladığı Burak Akbay, Der Spiegel'in  "Yakalanmaktan İngiltere'ye kaçarak mı kurtuldunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

-"Hayır. İstanbul'daki evimin arandığını öğrendiğimde Londra'daydım. İki kent arasında sık sık gidip geliyorum."

TÜRKİYE'YE DÖNECEK MİSİNİZ?

Burak Akbay, "Türkiye'ye Dönmeyi ve durumu aydınlatmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu cevabı verdi; 

-"Artık Türk adaletine güvenim kalmadı. Sözcü'den 3 arkadaşımız 6 gündür gözaltında."

Sözcü'nün sahibi Burak Akbay FETÖ'cü mü? Fehmi Koru bombası

Sözcü'nün sahibi Burak Akbay kimdir nerede yurtdışına mı kaçtı?