BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Çıkanı vurun diyen Yarbay Ertuğrul Terzi fena kıvırdı

Çatı davasının üçüncü gününde en dikkat çeken ifadeler Yarbay Ertuğrul Terzi'den geldi. 15 Temmuz darbesinde FETÖ'cü askerlere 'tankın üstüne çıkanı vurun' emri veren Ertuğrul Terzi, mahkemede bambaşka bir hikaye anlattı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı davadan flaş ifadeler yansıyor. Bunlardan dikkat çekici olanı da eski 28. Mekanize Piyade Tugayı İkinci Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Ertuğrul Terzi'nin savunması oldu.

Yurtta Sulh Konseyi üyesi olan Yarbay Terzi, whatsapp üzerinden darbe gecesi kurduğu Türkiyem grubundan attığı mesajla akıllara kazınmıştı. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik de 15 Temmuz'da "Türkiyem" adlı Whatsapp grubundan "Zırhlı araçların üzerine vatandaşın çıkmasına izin vermeyin. Çıkanı vurun, indirin." mesajı yazıp yazmadığını sordu. Yarbay Terzi, Whatsapp grubunu kendisinin kurduğunu itiraf ederken, mesajı kendisinin yazmadığını iddia etti. Terzi, 15 Temmuz günü hiçbir mesaj yazmadığını, sadece yazılanları okuduğunu savundu.

FUTBOL KULUBÜNE BİLE ÜYE DEĞİLİM
Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddiasını reddeden Terzi, "Hiçbir kurum dernek, sivil toplum kuruluşu veya bir futbol kulübüne bile üye olmadım, terör örgütü üyeliği suçlamasını kesinlikle reddediyorum"  dedi.

Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddia edilen 38 kişiden sadece birini tanıdığını, diğerleriyle hiçbir dönem tanışmadığını, görüşmediğini iddia eden Terzi, "Yurtta Sulh Konseyi üyeleriyle ne 15 Temmuz'dan önce ne de 15 Temmuz gecesi herhangi bir temasım olmamıştır. Bu kişilerin rütbe ve makamları incelendiğinde en küçük rütbeye, yarbay rütbesine sahip olarak benim böyle bir konsey üyesi olduğum ne kadar inandırıcı olabilir?" dedi.

HARİTADAKİ NOT
Odasında yapılan aramada Ankara şehir haritası, "Çakırsöğüt 4 tabur, bin asker" ibareli not ve sıkıyönetim atama kararlarının çıktığının belirtilmesi üzerine de Terzi, Çakırsöğüt'e hiç gitmediğini, bölgeyi bilmediğini, yazılı notun kriminal incelemesi yapılarak yazının kendisine ait olup olmadığını tespitini talep etti.

Terzi, Mahkeme Başkanı Dik'in "Darbeyi davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen’in yaptığını düşünüyor musunuz?" sorusuna da "Onu bilemiyorum." yanıtını verdi. 

Başbakanlık avukatı Süleyman Ayhan'ın, "Emri kimden almıştınız?" sorusuna da Terzi, "Savaş Kavak'tan, telefonla aldım. 'Terör, çatışma var' denildi. Onun için gidiyorduk. Emniyet Müdürlüğünü geçemedik, bu tarafta kaldık." dedi.

Bir keskin nişancı tarafından sürekli bahçenin içine ateş edildiğinin söylendiğini kaydeden Terzi, "Bir keskin nişancı var ve bir şehidimiz var. Halk mı atıyor, terörist mi atıyor? Benim düşüncem terörist." ifadelerini kullandı.

BİR GENCİ VURDU MU?

Avukat İbrahim Kayıkçı'nın "16-17 yaşında bir genci vurduğunuz şeklinde bir ifade var. Silah kullandınız mı?" sorusuna, "Hayır, kimseye ateş etmedim." yanıtını veren Terzi, sanıklardan Mustafa Çiçek'in, silahlı kuvvetlerdeki sistemden, "darbe girişimi olduğuna dair bir mesaj alıp almadığı" yönündeki soru üzerine de böyle bir mesajın cep telefonuna gelmediğini söyledi.