BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  GÜNCEL

Tartışılan tahliyelerde sır ziyaret

TIR olayından sonra görevden alınan iki polis müdürünün, karardan önce Hakim Hüseyin Bolat'ı ziyaret ettiği iddia edildi.

Abone ol

Yeni Şafak si Adana'da telelekulakçı beş polis ile MİT TIR'larına baskında görev alan jandarmaların tahliyesiyle ilgili ilginç bir ayrıntı paylaştı.

İKİ MÜDÜR KRİTİK GÖREVDEYDİ

Paralel yapıya yönelik telekulak soruşturmasında tahliye karan veren 8. Asliye Ceza Hakimi Hüseyin Bolat'ı ziyaret eden polis müdürleri Halil Dağ ile Erhan Yıldırım. Dağ, Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı, Yıldırım ise Asayiş Şube Müdür Yardımcısı iken örgütün MİT TIR'lanna baştanından sonra görevden alınarak polis okuluna atandılar. 

DİNLENEN İSİMLER ARASINDA YOK

Sır ziyaret, tahliye eleştirilerine "Hakimler, karanyla konuşur. Demirden korkan trene binmez. Kimsenin ağzı torba değil ki büzesin" diyen Bolat'ın tehdit edilip edilmediği sorusunu gündeme getirdi. Kritik görevlerdeki hakim ve savcılann dinlenmesine rağmen Bolat'ın isminin telekulak listesinde olmaması ise dikkat çekti.

Adana'da başta vali olmak üzere birçok üst düzey bürokrat, hakim ve savcının paralel şebeke tarafından yasadışı dinlenildiği ortaya çıkmıştı. 

PARALELDİ ÜÇGENDİ YAMUKTU BİLMEM

Hakim Bolat, tahliye sonrası yaptığı açıklamalarda, 'Hakimler, kararıyla konuşur. Ben de bunu yaptım. Kararımı verdim, dosya da benden çıktı. Beğenen lehinde konuşur, beğenmeyen aleyhinde konuşur. Ben de bunu dedim, ağzı olan da konuşur. Büzmek gibi bir görevim de yok, yetkim de yok, imkanım da yok. Paraleldi, üçgendi, yamuktu bunu bilmem. Onunla ilgili (cemaat) yedi sülalemde bir tane bulsunlar, mesleği de bırakırım, memleketi de terk ederim. Demirden korkan trene binmez. Kuştan korkan darı ekmez. Şimdiye kadar Muş, Tunceli, Şanlıurfa, Hakkari, Manisa'da görev yaptım. Nereye görev verirlerse gideriz' ifadelerini kullanmıştı.