BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Tarlanın ortasında koca bir delik

Buğday hasadına başlamıştı... Büyük bir gürültü duydu yanıbaşında... Toprak yarıldı, ortaya 3 metre derinliğinde çukur çıktı.

Abone ol

Konya'nın Karapınar ilçesinde 3 metre derinliğinde yeni bir çöküntü daha oluştu.
İlçenin Sırnık Mevkisi'nde Hakkı Tutal'a ait tarlada büyük bir gürültüyle oluşan çöküntü, çevrede endişeye neden oldu.


Buğday tarlasını hasat ettirdiği sırada çöküntünün oluştuğunu dile getiren Hakkı Tutal, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

''Hasat edilen ekinin saplarını kontrol ediyorum ki yanımda büyük bir gürültüyle çöküntü oluştu. Yaklaşık benden 5 metre uzaklıktaki yerde oluşan çöküntü karşısında neye uğradığımı şaşırdım. Çünkü birkaç saniye önce o yerden ben geçmiştim. Gürültüyü duyan komşularım yanıma geldi. Çevresini tel ile çevirip uyarı levhası astım. Bu çöküntünün giderek genişleyebileceğini tahmin ediyoruz.''

OBRUKLARIN GEÇMİŞİ...


Karapınar merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Akkuyu Yaylası'ndaki mısır ekili tarlada 7 Şubat 2009 tarihinde yaklaşık 70 metre çapında ve 80 metre derinliğinde obruk oluşmuştu.

Hanyıkığı mevkisinde de bir vatandaşa ait tarlada 4 Ağustosta 1,5 metre derinliğinde, 3 metre çapında, ilçeye bağlı Kazanhüyüğü köyünde ise 3 metre derinliğinde, 2 metre çapında obruklar meydana gelmişti.

Uzmanlar, Karapınar kent merkezine doğru yaklaşan obrukların kent merkezindeki yerleşim yerleri için de tehdit oluşturabileceği uyarısında bulunmuştu.