BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.442,97
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tarihi aftan ev sahibine kötü sürpriz

Tarihin en büyük mali affı olarak duyurulan yeni af düzenlemesinden ev sahiplerine vergi sürprizi çıktı.

Abone ol

Şir­ke­ti, dük­ka­nı, ara­ba­sı olup ver­gi­si­ni za­ma­nın­da ya­tır­ma­yan borç­lu­la­ra sağ­la­nan ver­gi af­fı kap­sa­mı­na, Em­lak Ver­gi­si­’ni öde­me­yen ev sa­hip­le­ri alın­ma­dı.

EMLAK VERGİSİ'NE KAPATILDI

Sa­hip ol­du­ğu tek evin da­hi ver­gi­si­ni unu­tan va­tan­daş ce­za­dan kur­tu­la­ma­ya­cak. Bugün'ün haberine göre, Tarihin en büyük mali affı olarak duyurulan yeni af düzenlemesinden emlak sürprizi çıktı. Vergi ve sigorta primlerinden sigara cezası dışındaki devletin tüm günü geçmiş alacaklarına af getiren torba tasarının Emlak Vergisi’ne kapatıldığı öğrenildi.

EV SAHİPLERİNE GECİKTİRME CEZASI

Düzenlemeye göre, şirketi, dükkanı, arabası olup kazandığı paranın vergisini ödemeyen vatandaşlar afla ödeme kolaylığından yararlandırılırken, evinin vergisini yatırmayı unutan ev sahiplerinden vergi ve cezalar tahsil edilecek.Yetkililer, torba tasarıda affın çerçevesini ‘kamu alacağı’ ile sınırlı tuttuklarını belirti.

VERGİYİ BELEDİYELER TAHSİL EDİYOR

Emlak Vergisi’nin de kamu alacağı olduğunu hatırlatmamız üzerine ise yetkililer, “Kamu alacağı olduğu doğru. Ancak o vergiyi belediyeler tahsil ediyor. Biz torba düzenlemenin kapsamına sadece Maliye’nin tahsil ettiği vergi ve cezaları koymayı doğru buluyoruz. Belediyeler konusunda biraz hassasiyet var. Nedenini sormayın. Ancak bu verginin kesinlikle af kapsamı dışında kalacağını söyleyebiliriz” dedi.