BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,68
ALTIN 2.404,53
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'le pazarlığı kim nasıl yaptı?

Musul'da son durum... Türkiye ile IŞİD arasında görüşmelerden iyi haber geldi. Rehinelerin serbest bırakılmasına karar verildi.

Abone ol

TÜRKİYE'nin Musul Başkonsolosluğu'ndaki görevliler ve güvenlik personelinin IŞİD tarafından rehin alınmasından bu yana örgüt ile 3. görüşme yapıldı.

Türkiye-Suriye sınırındaki görüşmeler aracılar vasıtasıyla gerçekleti.

IŞİD’in Suriye komutanı, yardımcısı ve diplomatik temsilci olarak atadıkları bir kişi ile Türk tarafından Genelkurmay, MİT ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri 3. kez biraraya geldi. İki taraf arasında dün 2 ayrı görüşme yapılmıştı. 3. görüşme sonrası Musul'dan rehinelerin serbest kalacağı haberi geldi.

TÜRBEYE SALDIRI ENGELLENMİŞTİ

Türkiye, daha önce de Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından kuşatılması nedeniyle aynı aracılar vasıtasıyla örgütle görüşmeler yapmış ve türbeye yönelik olası bir saldırıyı engellemişti.

O dönemde Türkiye bir yandan IŞİD ile görüşmeler sürerken bizzat Dışişleri Bakanı Davutoğlu, her türlü seçeneğin masada olduğunu açıklamıştı. Davutoğlu, türbeye yapılacak herhangi bir saldırıya anında karşılık verileceğini de dile getirmişti.