BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  DÜNYA

Taliban’ın kaçırdığı teknikerden şirketine dava

Afganistan’da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken ve Taliban militanlarınca kaçırıldıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın girişimleri...

Abone ol

Afganistan’da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken ve Taliban militanlarınca kaçırıldıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın girişimleriyle 2 yıl 3 ay sonra kurtarılan Sertaç Dikilitaş, çalıştığı firmaya 400 bin liralık tazminat davası açtı.
Afganistan’da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken Taliban militanları tarafından kaçırılıp yaklaşık 2 yıl 3 ay esir kaldıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle serbest kalan Dikilitaş zor günler geçiriyor. Annesi Nursel Dikilitaş’ın Başbakan’a telefonda söz vermesi sonucu kurtarıldıktan yaklaşık 3 ay sonra da nişanlanan Dikilitaş, memleketine geldikten sonra iş bulamadığı ve çalıştığı firma da 27 aylık kaybını vermediği için ekonomik olarak zor zamanlar geçirmeye başladı. Dikilitaş, firmaya 400 bin liralık tazminat davası açtı. Önce Adana daha sonra da Türkiye’de iş bulamayan Dikilitaş, şu günlerde çalışmak için Kazakistan’a gidecek.

"MAĞDUR EDİLDİM’’
Dikilitaş, 1 Nisan 2013 tarihinde özgürlüğüne, evine, ailesine kavuştuğunu belirterek, "Bunun bilinmeyen bir boyutu daha var. Ben geldiğimde çok sözler verildi. Çalışmış olduğum firma gerçek anlamda beni Afganistan’da mağdur etti. Bir de geldikten sonra beni ikinci kez burada mağdur etti. Ben geldikten sonra 300-500 lira para vererek beni avuttu. Evime gelerek ’senin acın bizim acımız’ diyerek beni avuttular. Sonuçta hiçbir söz hiçbir vaat yerini bulmadı. İş vereceğiz dediler, kaybını ödeyeceğiz dediler, senin yanında olacağız dediler ama hiçbiri olmadı. Sonuçta benim 27 ay kaybım var, hayata sıfırdan başlayacağım, birde nişanlandım evleneceğim. Bundan dolayı firmaya 27 aylık kaybımın önlenmesi için 400 bin liralık tazminat davası açtım. Benim sadece 27 aylık maaşım 60 bin lira. Bana bunu bile vermediler" dedi.

TEKRAR YURTDIŞINA GİDECEK
Dikilitaş, Taliban tarafından kaçırıldıktan sonra ’bir daha gurbete kesinlikle çıkmam’ dediğini ancak şartların kendisini yine gurbete yönlendirdiğini belirterek şunları kaydetti:
"Bundan sonraki yaşantımda hiçbir şekilde yurt dışını bırakın Adana’dan dışarı çıkmam derken firmam beni rezil ettiği için hayat şartları beni bir kez daha gurbete götürüyor. Hayat mücadelesi, ekmek kavgasından dolayı başka bir ülkeye gitmek zorunda kaldım. Annem ve nişanlım buna müsaade etmiyor, ben de gitmek istemiyorum ama buna mecburum."
Anne Dikilitaş ise oğluna kavuştuğunu ancak onun yine gurbete gideceğini ifade ederek, "Benim çektiğimi kimse bilmez. 4 bayram 3 yılbaşı oğlumsuz geçirdim. Sağ salim geldi ama benim oğlumla kimse ilgilenmedi. Oğlum çok mağdur, yine yurt dışına gidiyor. Ancak ben istemiyorum. İçim rahat değil ama iş bulamadığı için mecbur gidiyor. Şimdi tekrar bayramları oğlumsuz geçireceğim. Ne olur Başbakanım oğluma yardım etsin" diye konuştu.
(İHA)