BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,91
HABER /  GÜNCEL

Tahliye kararı veren hakim Mustafa Başer tutuklandı

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 60'tan fazla polis hakkında tahliye kararı veren iki hakimden biri olan Mustafa Başer de tutuklandı. Diğer hakim Mehmet Özçelik de Perşembe günü tutuklanmıştı.

Abone ol

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 60'tan fazla polis için tahliye kararı veren ve hakkında gözaltı kararı çıkan iki hâkimden biri olan 32. Asliye Ceza Hâkimi Mustafa Başer çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Verilen tahliye kararları uygulanmayan diğer hâkim, eski 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Metin Özçelik de 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla Perşembe günü Bakırköy Adliyesi'nde gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı.

Başer, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek', 'silahlı örgüt üyesi olmve Özçelik, 'örgüt üyesi' olmakla suçlanıyor.

Metin Özçelik, Perşembe günü tutuklandı.

Gözaltı kararı gereği sabah Bakırköy Adliyesi'ne giden Hakim Başer, adliye girişinde şu açıklamayı yaptı:

"Hakkımda atılı suçu ben de bilmiyorum. Ben en yaptığımı biliyorum. Ben CMK'nın 27/2 ve 27/4 maddesi gereği görevlendirildiğim mercii olarak yapmam gereken kararı verdim. Bu noktada ben bu işi karar vermeden bırakamazdım. Ya tahliye edecektim ya da tutuk halinin devamına karar verecektim. Ve vicdanen dosyalarda tutuklanmalarını gerektirecek bir şey olmadığını düşündüğümden tahliye kararı verdim (...) Eğer bugün verdiğim karar usul ve yasaya aykırıysa geçmişte verdiğim kararda usul ve yasaya aykırıdır."