BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sürücüsüz araçlar konvoy yaptı

Bu haberde gördüğünüz tüm arabalar, artık otobanda şoförsüz gidebiliyorlar…

Abone ol

Otomobil üreticisi Hyundai, yeni Genesis modelindeki güvenlik özelliklerini göstermek için çok keyifli bir video hazırlamış.

Videoda 6 adet Genesis’deki tüm yol/araç takip özellikleri devreye alınıyor ve araçlar hareket ederken şoförler birer birer araçların sunroof pencerelerinden çıkıyorlar. Tüm araçlar en öndeki arabaya göre otomatik olarak hareket edebiliyor.

Hyundai Genesis modelindeki güvenlik özelliklerinin en önemlileri şöyle:

- Automatic Emergency Brake System: Bu otomatik fren sistemi sayesinde öndeki araç aniden fren yaparsa, Genesis de ona çarpmayacak şekilde ani fren yapabiliyor.

- Lane Keep Assist: Aracın otobanda şerit içinde kendi başına gidebilmesini sağlayan bu sistem, aracın direksiyonunu kendi başına gerektiği şekilde ufak hareketlerle idare edebiliyor.

- Blind Spot Detection: Eğer trafikte bir başka araba şoförün bakış açısındaki kör noktalara girerse, Genesis şoförü sesli ve görsel olarak uyarıyor.

- Smart Cruise Control: Şoför akıllı sürüş kontrolünü devreye aldıktan sonra, araç sadece belli bir hızı korumakla kalmıyor, gerekirse trafiğe uygun şekilde aracı durdurup tekrar kaldırabiliyor bile.

- Heads-Up Display: Ön cama yansıtılan bilgiler ile şoför gözünü yoldan ayırmadan önemli bilgileri ve uyarıları anında görebiliyor.

Hundai’nin görenleri şaşkına çeviren ve büyüleyen o sürücüsüz araçlarına ait videoyu izlemek için tıklayın.