BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  DÜNYA

Suriye'de sanatçıya 5 yıl hapis

Suriyeli oyuncu Samer Kukaş'a "teröre destek vermek" suçlamasıyla yargılandığı davada 5 yıl hapis cezası verildi.

Abone ol

Suriye'de oyuncu Samer Kukaş "teröre destek vermek" suçlamasıyla yargılandığı davada 5 yıl hapis cezası aldı.

Yaklaşık olarak bir yıl önce tutuklanan ve ilk olarak istihbarata bağlı sorgulama ve işkenece merkezi olarak bilinen "215" adlı gözaltı merkezinde kalan Kukaş,  aylar süren sorgulamadan sonra Şam'da bulunan Merkez cezaevine nakledildi.

Al Jezeera Turk'teki habere göre, Kukaş 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kukaş'ın hangi terör örgütüne destek verdiği konusunda net bir açıklama yapılmadı. Ailesi ise korktuğu için konu hakkında yetkililere herhangi bir başvuruda bulunmadı.

KUKAŞ KİMDİR?

1972 doğumlu Kukaş, 1995 yılında Şam Üniversitesi Yüksek Tiyatro Enstitüsü'nde mezun olduktan sonra tanınan sanatçı Cemal Süleyman ile iki tiyatro oyununda oynadı. Daha sonra Baharın Uyanışı, Nergizin Seyahati, Sindrella gibi tiyatro oyunlarında yer alan Kukaş; Alababid, Kızkardeş ve Avize gibi Arap dünyasında yoğun ilgi gören dizilerde oynadı. Kukaş, yönetmen Alauddin Kukaş ve oyuncu Melek Sıkker'in kızı. Kukaş'ın ayrıca Lin ve Melek adında iki kızı var.

SANATÇILARA BASKI

Suriye'de 2011'de ayaklanmanın başlamasının ardından birçok sanatçı gözaltına alındı ve sorgulandı. Bu sanatçılardan biri olan oyuncu ve dublaj sanatçısı olan Zeki Kurdello, "teröre destek vermek" suçlamasıyla oyuncu babası Mıhyar Kurdello ile birlikte gözaltına alındı. Yine oyuncu ve yönetmen Adnan Zerai yaklaşık iki yıldır "teröre destek vermek" suçlamasıyla tutuklu bulunuyor.

Şam yönetimi sanatçıların sergilediği oyunlara müdahale ederek rejimi hedef alacak herhangi bir temsile izin vermiyor. İstihbarat birimleri sanatçıları daima takip altında tutuyor.