BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

STK’lara kurumsal kapasite geliştirme eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği Bakanlığı ile işbirliğiyle sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitesini artırmak amacıyla "Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme Eğitim Programı" düzenledi.

Abone ol

Antalya Avrupa Yolunda başlıklı eğitimde STK temsilcilerine AB ile ulusal kaynaklardan finansman sağlanan programlar anlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen eğitim programına, Antalya’da yerleşik dernek ve vakıflar adına sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile belediye personeli katıldı. Antalya Avrupa Yolu’nda sloganıyla gerçekleştirilen eğitim programında sivil toplum kuruluşlarının yararlanabileceği ve AB ile ulusal kaynaklardan finansman sağlanan programlar hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.  

7 GÜN SÜRDÜ

Daha sonra sivil toplumun tarihsel gelişimi ile günümüzde STK'ların oynadığı rollere ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Toplam 7 gün süren STK, dernek ve vakıf temsilcilerine yönelik eğitim programı süresince sivil toplumun gelişimi, yasal mevzuat, stratejik planlama, finansal yönetim, kamu- STK işbirliği, etkinlik yönetimi, iletişim stratejisi ve sosyal medya yönetimi ve sosyal girişimcilik konuları ele alındı. 

OCAK’TA ERSAMUS + EĞİTİMİ 

“Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme” eğitim programına katılım sağlayan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, 10-11 Ocak 2018 tarihlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı çalışanlarına yönelik olarak düzenlenecek “Erasmus + Programları eğitim programına da doğrudan katılım sağlayacaklar.