BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sözde Kürdistan Hıristiyan Birliği kurmuştur

Zirve Yayınevi davasının 68. duruşmasının 2. oturumunda gizli tanık İlker Çınar görüntülü sistem üzerinden ifade vermeyi sürdürdü. <br/>Gizl...

Abone ol

Zirve Yayınevi davasının 68. duruşmasının 2. oturumunda gizli tanık İlker Çınar görüntülü sistem üzerinden ifade vermeyi sürdürdü.
Gizli tanık İlker Çınar, “Mehmet Ülger, ‘Ben misyonerleri tehlike olarak algılamıyorum’ diyor. Peki misyonerleri tehlike olarak gören Ruhi Abat’ı neden Alay Komutanlığı’nda konferans verdirdin? Kimdin izin aldın, Valilik izni var mı?” sorusunu yöneltti. İlker Çınar, Mehmet Ülger’in üst makamlarına misyonerlikle ilgili olarak brifing verdiğini ileri sürdü.
Ruhi Abat’ı Planlı İstihbarat Faaliyeti (PİF) yapmakla suçlayan İlker Çınar, “Ruhi Abat haber elemanı değilse, neden PİF yapıyor?” sorusunu yöneltti.
Malatya İl Jandarma’da ‘Yaşam1’ adlı klasörün misyonerlere yönelik açılması ile ilgili olarak ise İlker Çınar, “Yaşam 1 adlı misyonerlerle ilgili klasör misyonerlerin Yeni Yaşam adlı kuruluşundan alınmıştır” tezini ileri sürdü.
Malatya’da hazırlanan sahte raporlarla misyonerlerin bölücü örgütle ilişkilendirildiğini ileri süren İlker Çınar, “Abdullah Atılgan beni 1 Ocak 2008 tarihinde haber elemanlığından çıkartıyor, peki benimle bu tarihten sonra neden görüyor” sorusunu da yöneltti.

“SÖZDE KÜRDİSTAN HIRİSTİYAN BİRLİĞİ KURMUŞTUR”
“Haydar Yeşil’den çıkan hard-diskteki bilgi ve belgeler benim ifadelerimi doğrulamaktadır” iddiasını ileri süren İlker Çınar, Malatya İl Jandarmanın, Mersin İl Jandarma’nın haber elemanı Hakan Çevikoğlu’ndan misyonerlere yönelik bilgi aldığını ve bu bilgilerle hazırlanan sahte raporların Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderildiğini ileri sürdü. İlker Çınar, “Mehmet Ülger’in gönderdiği raporlardan olan, Mart 2007 tarihli rapor Kürdistan Hıristiyan Birliği ile ilgilidir. Sözde Kürdistan Hıristiyan Birliği kurmuştur. Türkiye için yıkıcı ve bölücü faaliyetlerle suçlanıyor bu sözde birlik. Göç-Der, Kürdistan Hıristiyan Birliği’nin sözde destekçisi olarak gösteriliyor. Göç-Der’in misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu şeklinde manipülasyon yapılmıştır. Barzani Alpergin Kürdistan Hıristiyan Birliği’nin sorumlusu olarak gösteriliyor” ifadelerini ileri sürdü.

GENELKURMAY: “TUSHAD DİYE BİR BİRİM KURULMAMIŞTIR”
Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği tarafından TUSHAD ile ilgili olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, “Yapılan inceleme sonucunda TUSHAD (Türkiye Ulusal Strateji ve Harekat Dairesi) isimli birbirim veya komutanlığın halihazırda mevcut olmadığı ve geçmiş dönemlerde de teşkil edilmediğini, Her hangi bir birime bağlı veya münferit Kurtlar, Kartallar, Efeler isimli teşkilatın bulunmadığını arz ederim” denildi.

“KOZMİK ODA SORUŞTURMASINDA ZİRVE SANIKLARINA İŞLEM YAPILMADI”
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kozmik Oda soruşturması ile ilgili olarak bilgi ve belge isteyen Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen cevapta ise “Mehmet Ülger ve 20 arkadaşı hakkında yürütülmekte olan her hangi bir soruşturmanın bulunmadığı” belirtilerken, yine Hurşit Tolon ile ilgili olarak ise “Hurşit Tolon ve diğerleri hakkında herhangi bir işlem yapılmamış” olduğu kaydedildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazısında, istenen belge ve bilgiler için ise “gizlilik kararı bulunduğu ve bu nedenle istenilen bilgi ve belgelerin gönderilemediği” kaydedildi.

İLKER ÇINAR HEM MALATYA’NIN, HEM DE MERSİN’İN HABER ELEMANI
Malatya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda “Sanık İlker Çınar’ın 1 Şubat 2007 tarihinde haber elemanı olarak kayda alındığı, 18 Şubat 2009 tarihinde deşifre olması nedeniyle ilişiğinin kesildiği, İlker Çınar’a istihbarat ödeneğinden ödeme yapıldığının tespit edildiği” belirtilirken, sanık Ercan Gelegen’in ise “Kayıtlı haber elemanı olarak görev yapmadığı” şeklinde bilgi verildi.
Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda ise, “İlker Çınar’ın 6 Haziran 2005 ile 1 Ocak 2008 tarihleri arasında haber elemanı olarak kayıtlı olduğu ve bu süre içerisinde kendisine 28 Haziran 2006 tarihinde 50 TL ödeme yapıldığı” aktarılırken, “Levent Ercan Gelegen’in ise kayıtlı haber elemanı olmadığı ve kendisine her hangi bir ödemenin yapılmadığı” belirtildi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Mayıs Cuma gününe erteledi. Duruşmada, gizil tanık İlker Çınar’ın görüntülü sistem üzerinden ifadesinin alınmasına devam edilecek.