BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Son seçim anketleri SONAR'dan bomba anket

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine iki gün kalırken SONAR Araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı.

Abone ol

Seçime günler kala herkes son seçim anketlerini merak ediyor. Bazı anket şirketleri seçimi ilk turda bitirecek sonuçlar verirken bazıları ise seçimin ikinci tura kalacağını iddia ediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eğer ilk turda herhangi bir aday yüzde 50'yi aşamazsa iki hafta sonra ikinci tur için sandık başına gidilecek. İlk turda en çok oyu alan iki aday arasında yapılacak ikinci tur seçimlerde en çok oyu alan kişi cumhurbaşkanı seçilecek.Herhangi bir ittifakın parçası olmayan partiler yüzde 10 barajını aşamaz ise mecliste temsil hakkına da sahip olmayacak ve bu partinin oyları diğer partilere dağıtılacak.

SONAR Araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı. Peki 24 Haziran seçimleri için nasıl bir sonuç çıkacak. İşte son seçim anketleri...

Bayrakçı'nın paylaştığı verilere göre Recep Tayyip Erdoğan ilk turda %47, Muharrem İnce %33 civarı oy alıyor. Seçim ikinci tura kalıyor. İkinci turda Erdoğan ve İnce’nin oyları başa baş gözükmekle birlikte İnce’nin 2-3 Puan farkla Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanması çok daha olası görünüyor.