BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Bedelli yapanlar askere gidecek mi bakandan açıklama

Milli Savunma Bakanı Canikli, bedelli askerlik için 5 farklı alternatif hazırladıklarını açıklayarak başvuru yapanların askerlik hizmeti yapmayacaklarını söyledi.

Abone ol

Bedelli askerlik konusu gündemdeki yerini korurken yaş kriteri ve ücretin ne kadar olacağı ve bedelliye başvuranların kısa bir süre de olsa askere alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli konuyla ilgili Yeni Şafak'a konuştu. Bakan Canikli, Bedelli askerlik için, "Yaş, ücret ve birtakım teknik ayrıntılarla inceliyoruz. Bedelli askerliğe başvuran hiç kimse askerlik hizmetinde bulunmayacaklar." dedi.

'BEDELLİ ASKERLİK İÇİN HAZIRIZ!'

Bakan Canikli, bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Canikli'nin açıklaması şu şekilde: "Biz bedelli için tüm alternatiflerimizle hazırız. Aşağı yukarı dört yada beş seçenekle bedelliye hazırız. Yaş, ücret ve birtakım teknik ayrıntılarla inceliyoruz. Bedelli askerliğe başvuran hiç kimse askerlik hizmetinde bulunmayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimden sonra bu çerçevede talimatını verecek, ona göre de gereği yapılacak. Aralık 2014'te çıkan bedelli yasasında yaş 26, ücret 18 bin liraydı. Başvuranların sayısı ise 203 bindi. Bir önceki 2011'in Aralık ayında çıkmıştı. Orada ücret 30 bin lira, yaş 27 idi, faydalanan 70 bindi."

BEDELLİ ASKERLİK KALICI OLUR MU?

Bedelli askerliğe yönelik kalıcı çözümün sorulması üzerine Canikli, "Yükümlülüğü kaldırmayacağız, yükümlü sistem devam edecek, bunu kaldırmayacağız kesinlikle." ifadesini kullandı.