BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.443,05
HABER /  SAĞLIK

Sivasporlu Robinho ALS Hastalığına acı biberle dikkat çekti

Demir Grup Sivasspor'un Brezilyalı futbolcusu, ALS hastalığına dikkati çekmek için sosyal medyadan başlatılan "acı biber" kampanyasına destek verdi. Acı biber yiyen Robinho, Fenerbahçeli Josef de Souza'dan da aynısını yapmasını istedi

Abone ol

Demir Grup Sivasspor'un Brezilyalı futbolcusu Robinho, ALS hastalığına dikkati çekmek için sosyal medyadan başlatılan "acı biber" kampanyasına destek verdi. Acı biber yiyen Robinho, Fenerbahçeli Josef de Souza'dan da aynısını yapmasını istedi.

Demir Grup Sivasspor'un dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcusu Robinho, sosyal medya üzerinden Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkati çekmek için başlatılan farkındalık kampanyasına destek vererek, acı biber yedi.

Robinho, sosyal medya üzerinden başlatılan "acı biber" kampanyasına destek verdi."Merhaba, ben Robinho." diye konuşmasına başlayan yıldız oyuncu, videoda, ALS hastalığına meydan okunmasına katıldığı için mutlu olduğunu söyledi. 

Robinho, videodaki konuşmasında, Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşı Josef de Souza'ya çağrıda bulunup, "Şimdi Souza aynısını yapmanı istiyorum." diyerek tabaktaki acı biberden yedi. 

ALS NEDİR? Amiyotrofik lateral skleroz kas erimesini ve omurilikte harabiyeti anlatan bir tıbbi terimdir. Tüm dünyada görülen bir hastalık olan ALS, Amerika'da ünlü beyzbolcu olan Lou Gehrig adıyla, İngiltere'de ise Motor Nöron Hastalığı (MND) olarak anılıyor. Yurdumuzda ünlü bir futbolcu olan eski Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Sedat'ın Hastalığı olarak tanınıyor.

Belirtileri nelerdir? Başlangıç belirtileri her hastada aynı olmaz.
Genellikle bir kolda ya da bacakta güçsüzlük ya da incelme, hastanın fark ettiği ilk belirti olur. Örneğin, kalem tutmak, düğme iliklemek, çanta taşımak zorlaşır; ya da hasta yürürken tökezler. Bazı hastalarda ise hastalık, konuşma veya yutma güçlüğü şeklinde başlar. Hastanın kendisi ya da yakınları peltek, genizden konuşma fark eder. Kaslarda seyirme, ağrı ve kramplar bu belirtilere eşlik edebilir.
Kontrol edilemeyen ağlama ve gülmeler olabilir.