BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta askere saldırı Çatışma yaşanıyor

Şırnak’ın Beytüşebbap ilçe girişinde bulunan ikinci köprü mevkiinde saat 16.30 sıralarında bir grup PKK’lı askeri birliğe ateş açtı.

Abone ol

ŞIRNAK'ta TSK ile PKK arasında çatışma yaşanıyor.

Şırnak’ın Beytüşebbap ilçe girişinde bulunan ikinci köprü mevkiinde saat 16.30 sıralarında bir grup PKK’lı askeri birliğe ateş açtı. Askerlerinde karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada yaralı askerlerin olduğu bildirildi. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Karaçalı tepesindeki gruba müdahale edildi. Açıklamada 2 doçka ve bir havan mevzisinin vurulduğu bildirildi.

TSK'dan çatışmaya ilişkin açıklama yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları tarafından bugün saat 13.40 sıralarında sınır güvenliğini takviye eden Jandarma Özel Harekat Taburu unsurlarına Şırnak Uludere Karaçalı tepe bölgesinden uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtilirek, "Gelişen bu durum üzerine, saat 15.10’da iki adet F-16 uçağı ile Düğün Dağı'nda tespit edilen iki adet Doçka mevzii ile bir adet havan mevziine, ayrıca Karaçalı Tepe’deki terörist gruba hava harekatı icra edilmiştir. Hedefler tam isabet ile vurulmuş, hasar-zayiat tespiti çalışması devam etmektedir" denildi.

CİZRE'DE POLİSLERE SALDIRI

Öte yandan, Cizre'de izinsiz gösteriler sırasında göstericilerin barikatla kapattığı yolu açmak üzere giden polis ekibine el yapımı patlayıcı atıldı, bir polis ve iki çocuk yaralandı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen grubun, Yafes mahallesinde barikatla kapattığı Berivan caddesini trafiğe açmak için giden polis ekibine, el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi.

Olayda polis memuru N.G (24) ile sokakta oyun oynayan 8 yaşındaki Şirin Başkurt ve kuzeni 10 yaşındaki Yasemin Başkurt yaralandı. Yaralılar, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Yaralı çocuklardan birinin, Cizre'de polis kurşunuyla hayatını kaybettiği iddia edilen Nihat Kazanhan'ın kuzeni olduğu öğrenildi.

İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Altok, hastaneye gelerek, yaralı polis memuru ve çocukların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.