BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  GÜNCEL

Sıra 28 Şubat'ın komutanlarında!

HAS Parti, 28 Şubat postmodern darbe sürecini yargıya taşıdı...

Abone ol

HAS Parti, 28 Şubat postmodern darbesi süreci ile ilgili olarak dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir ile diğer yetkililer hakkında Ankara Adliyesi'ne giderek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HAS Parti üyeleri, saat 11.00'de Ankara Adliyesi'ne geldi. Burada açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, suç duyurusunun o dönemde mağdur olanların aracılığıyla özellikle dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir, Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, Osman Özbek ve dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve diğer ilgililere yönelik olduğunu söyledi.

HAS Parti 'nin Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunun gerekçesinin ise, 'Cebir ve şiddet kullanarak TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemek' olduğu bildirildi.

ERBAKAN'A OMUZ ATAN PAŞALAR VARDI

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"O dönemi hatırladığımızda Genelkurmay karargahında, dönemin Başbakanı Erbakan'a omuz atan askerler vardı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Başbakanına ağır hakaretlerde bulunan, devlet geleneğine ve terbiyesine uymayan sözler söyleyen paşalar vardı. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Yargıtay'daki, Danıştay'daki hakim ve savcıları, Genelkurmay karargahına çağırıp, talimatla oturtan, kaldıran, alkışlatan komutanlar vardı. Bu yanlışlıklar milletimizin vicdanında kanayan yaradır. Yine bu dönemde on binlerce yavrumuz okulundan, eğitim hakkından edildi. Binlerce insanımız fişlendi. Türkiye'de bir daha bunların olmaması için biz bu dilekçeyi veriyoruz.''