BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.443,23
HABER /  GÜNCEL

Sınırda son durum! IŞİD'e hava bombardımanı

DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere operasyon yapıldı. Türk savaş uçakları 3 IŞİD hedefini vurdu.

Abone ol

DAEŞ terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırları içindeki hedeflere operasyon gerçekleştirildi. Hava harekatı ile örgüte ait 3 hedef vuruldu.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi gece yapılan hava harekatıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bu çerçevede, DAEŞ terör örgütüne yönelik bir hava operasyonu düzenlediği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

OPERASYON 13 DAKİKA SÜRDÜ

"Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir.

4 GÜDÜMLÜ BOMBA

Saat 03.12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan  3 F-16 havalanmış, 03.40-03.53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04.24’te üslerine intikal etmişlerdir."

Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu süreçle ilgili bilgilendirilecektir" değerlendirmesinde bulunuldu.

cerablus.jpg

Özel Kuvvetlere bağlı birlikler karadan Suriye'ye giriş yaptığı gelen bilgiler arasında. Ancak bu bilgi Genelkurmay Başkanlığı ve Ankara'daki diğer yetkililer tarafından doğrulanmadı.

OPERASYONA ŞEHİDİN ADI VERİLDİ

Öte yandan IŞİD'e düzenlenen hava operasyonuna, 'Şehit Yalçın harekatı' adı verildi. Astsubay Yalçın Nane, dün IŞİD ile girdiği çatışmaya şehit düşmüştü.

35 İŞİD'Lİ ÖLDÜ İDDİASI

Suriye’deki IŞİD’in kontrolündeki Havara ile Sorran köylerinde bulunan IŞİD'a ait 2 karargah ve toplanma merkezi savaş uçakları tarafından bombalandı.

Bombalama sırasında IŞİD üst yöneticilerinin toplanma merkezinde toplantıda olduğu yaklaşık 35'e yakın IŞİD militanının öldürüldüğü bilgisi verildi. Öte yandan IŞİD'e ait 3 tank ve 3 pikap aracı ise bombalama sonucu kullanılamaz hale geldi.

KARADAN DESTEK

F-16'ların bombaladığı IŞİD hedeflerine Suriyeli muhalif gruplar da karadan operasyon düzenliyor. Türk jetlerinin çekilmesinin ardından muhalifler karadan top atışları başlattı. Çatışmalar devam ediyor. Patlama sesleri Kilis merkezinden duyuluyor. 

SALDIRI HAZIRLIĞI İHBARI ALINDI

Öte yandan Anadolu Ajansı'nın akşam üzeri geçtiği haberde, terör örgütü mensuplarının telsiz görüşmelerinden, yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki duyumlar alındığı, kritik noktalardaki görevli birlikler uyarıldığı belirtilmişti. Teyakkuz durumuna geçen hudut birlikleri, sınırın karşı tarafından gelebilecek her türlü terör saldırısına karşı gerekli önlemi aldı.

KOMUTAN GECEYİ MEVZİDE GEÇİRECEK

Bölgeye gelen ve birliklere komuta eden Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan'ın geceyi askerlerle mevzide geçireceği öğrenildi.

AA'nın haberine göre sınırın karşı tarafındaki DAEŞ mensuplarının konuşlandığı Halep'in Azez ilçesine bağlı Ayyuşa köyünde ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi.

OPERASYON NEDEN YAPILDI? 

Hava operasyonu sonrasında gelen askeri kaynaklardan gelen ilk bilgilere göre hava operasyonun başlatılmasının nedeni IŞİD'in Türkiye sınırına yakın köylerde yer alan evlere ciddi miktarlarda ağır silah yığınağı yapmaya başlaması ve bunun da Türkiye için büyük bir risk olarak görülmesinden kaynaklandığı belirtildi.