BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  GÜNCEL

Şile'de gemi personeliyle battı! 

İstanbul Şile'de şiddetli fırtına nedeniyle kömür yüklü gemi battı.

Abone ol
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım batan kömür yüklü geminin haricinde  balıkçı teknesinin battığını ve 1 kişinin öldüğünü açıkladı

İstanbul'da fırtına nedeniyle Şile’de 12 kişilik bir gemi battı; 1 kişi öldü, 4 kişi kurtarıldı, 7 kişi kayıp. Yardıma giden ve alabora olan botta bulunan 3 kişi de kayboldu.

Kurtarma çalışmalarına katılan kıyı emniyetine bağlı bir bot kayalıklara çarptı.

Kentte geceden itibaren etkili olan fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Fırtınadan özellikle deniz ulaşımı nasibini aldı.Şile açıklarında Solna Denizcilik Şirketi'ne ait ''Volga-Balt 199'' adlı St. Kitts Nevis bandıralı kömür gemisi battı.

Gemide bulunan 11'i Ukraynalı, 1'i Rus olmak üzere 12 mürettebattan 4'ü kurtarıldı. Bir kişinin cesedine ulaşılırken, 7 kişi ise kayboldu.


galeri.20121204145654.jpg 

KURTARMA BOTU DA KAYALIKLARA ÇARPTI

Şile'de batan geminin personelini kurtarmaya giden bot, kayalıklara çarptı

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


YARDIM GEMİSİ DE KAYALARA ÇARPTI
Öte yandan, batan gemiye yardım için giden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait bot da kayalıklara çarptı.

KAYALIKLARA TUTUNDU AMA...

Bottan çıkmaya çalışan bir görevli, bir anda sulara gömüldü. Bir süre kayalıklara tutunan görevli, daha sonra gözden kayboldu.

Kaza sonrası yapılan kurtarma çalışmalarında 2 personel kurtarıldı. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

şile-ceset-gemi.jpg
ŞİLE'DE YAŞANAN KAZANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


GEMİ ÇOK HIZLI BATTI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, geminin battığını doğrulattıklarını belirterek, "Arama-kurtarma çalışmaları, havadan ve denizden sürdürülüyor ancak gemiye henüz ulaşılamadı. Gemi başına gelecek olayın farkında olmadan çok hızlı bir şekilde batmış, dolasıyla bize herhangi bir çağrısı olamadı" dedi.

şile-gemi.jpg

DİĞER GEMİ KİLYOSA SÜRÜKLENİYOR

Öte yandan Kilyos açıklarında da ''BBC Adriyatic'' adlı kuru yük gemisinin sürüklendiği yönünde ihbar alan ekipler, römorkörleri bölgeye gönderdi. Öğle saatlerinden beri sürüklenen gemi kendi çabaları ile kurtuldu.

Bu geminin mürettebatıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını belirten Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Orakçı, "Hava biraz sakinleyince olay yerindeki römorkörümüzle bu gemiye müdahale edeceğiz'' dedi.

İşte sürüklenen geminin görüntüleri;