BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şeref Malkoç: Bunların içine şeytan kaçmış!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, 15 Temmuz darbe girimişine dair açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Beyaz Tv'de Latif Şimşek'in sunduğu Dinamit programının konuğu olan Malkoç önemli açıklamalarda bulundu.

Malkoç "Bunların içine şeytan kaçmış. Bunlarla mücadele edilecek. En önemli olan şey Türkiye bu mücadeleyi hukuk çerçevesinde veriyor. Sadece OHAL ilan edildi. Vatandaşta bir tedirginlik var mı?"

"HER ŞEY HUKUK İÇERİSİNDE YAPILIYOR"

Çalışmaların büyük bir titizlik içinde ve hukuktan ödün vermedin yürütüldüğünü ifade eden Malkoç "İşin başında olan kamu görevlilerine de benim önerim şu. 'Kesinlikle bu işler yürürken hukukun dışına çıkmayın' İhtiyaç halinde kanun hükmünde bunu yapıyorlar. Kimsenin tereddüdü olmasın. Devlet Denetleme Kurulu her şeyi hukuk içerisinde yapabilecek bir kurum ve titiz bir çalışma yaptı." diye konuştu.

"FETÖ BÜYÜK DARBE ALDI"

FETÖ Terör Örgütü'nün kurumlardaki yapılanmasının büyük bir darbe aldığını söyleyen Malkoç "FETÖ terör örgütünün sivil bürokrasindeki yapılanması önemli ölçüde darbe almıştı. Şimdi TSK'deki yapılanması çökertildi. TSK'ın bu ihraçlarla örgütün 40 yıldan beri planladıkları mekanizma çöktü. 40 yıllık bir yapıyı bir anda çözemezsiniz. Operasyon yapacak güçleri kalmadı. Zamana yayarak tamamen çökertirsiniz" dedi.