BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Şentürk Gül'ü kahkahaya boğdu

Türban nedeniyle tartışma konusu olan Köşk resepsiyonuna bir de sanatçıların gözüyle bakın...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyona katılan sanatçılar Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünisa Gül ile yaşadıkları diyalogları anlattı.

En renkli diyalog kendisiyle barışık isimlerden görme özürlü sanatçı Metin Şentürk ile Cumhurbaşkanı arasında yaşandı. Şentürk, Cumhurbaşkanı Gül'e, ‘Cumhurbaşkanım sizi her gördüğümde daha genç görüyorum. Biraz da kilo vermiş gördüm’ dedi. Şentürk'ün bu sözleri Cumhurbaşkanı Gül'ü güldürdü.

Milliyet magazin servisinin haberine göre 29 Ekim Resepsiyonu’nda Hayrünnisa Gül, yurtdışında Hakaan adıyla ünlenen Hakan Yıldırım’ın hazırladığı bordo renkli kıyafeti giydi. Bu yıl Paris’in en büyük moda ödülü ANDAM’a layık görülen Hakan Yıldırım, Gül’e hazırladığı tek renk kıyafetle ilgili detay vermek istemedi. Ancak Yıldırım, Gül’ün kendisine verdiği sipariş üzerine mi kıyafeti hazırladığı sorusuna “Sipariş üzerine çalışmıyoruz” cevabını verdi.

Resepsiyona katılan isimler geceyi nasıl bulduklarını şöyle anlattı:

Feryal Gülman: Özellikle mimar gözüyle Köşk’ün yeni tasarımına bayıldım. Renklerden, çiçek düzenine kadar rafine bir zevk hâkimdi. Ortamda türbanlı yoğunluğu da yoktu. Açık ve türbanlı kadınlar hoş bir uyum içindeydi. İçeride kimseyi rahatsız edebilecek bir şey hissetmedim. Hayrünnisa Hanım çok zarif bir ev sahibiydi. Ambiyansa uygun tek renk kıyafet tercih etmesini de çok zevkli buldum. Kıyafetinde gözüme batan hiçbir şey olmadı. Yurtdışında da resepsiyonlara katıldım, genel anlamda yapılan organizasyon çok etkileyiciydi.

Muazzez Ersoy: İnanılmaz kaliteli ve elit bir geceydi. Sayın Cumhurbaşkanımıza bizi davet ettikleri için teşekkür edip halini hatrını sordum. İçeri girerken dışarıda inanılmaz güzel çiçekler vardı. İçgüdüsel olarak onlardan birini almıştım. İçimden bu gülü de Hayrünnisa Gül Hanımefendi’ye vermek geldi. Hiç düşünerek yaptığım bir şey değildi. Gülü uzatığımda ‘Ah çok teşekkür ederim, çok naziksiniz’ dedi. “Ben de sizin nazik davetinize teşekkür ederim’ dedim. Arkam çok kalabalıktı ve minicik bir konuşma geçti aramızda. Gül çok hassas ve duygusal bir çiçektir, zengin anlamlar içerir. İçimden geldiği gibi davrandım. Mürdüm rengi kıyafetini de çok beğendim, çok asil duruyordu.”

Metin Şentürk: Doğru ve güzel bir resepsiyondu. Birlik ifadesi vardı. Cumhurbaşkanımızın doğum gününü de kutlayıp aradan çıkarmış olduk. İlk karşılaştığımızda ‘Cumhurbaşkanım sizi her gördüğümde daha genç görüyorum’ dedim. Ona çok güldü. Ardından ‘Biraz da kilo vermiş gördüm’ dedim. Eşim de ‘Gerçekten kilo vermişti’ deyince ‘Kendim bildim, sen söyledin sanacaklar şimdi’ dedim. Başbakanımızla sohbet ederken de eşim Fulya da Rizeli, ‘Başbakanım ben Fenerbahçeliyim, eşim bana zorla Rize’nin maçlarını seyrettiriyor. Ne olacak bu halim?’ dedim, gülüştük.”

Acun Ilıcalı: Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da beni yakından takip ettiklerini söyledi. Devlet büyüklerimizin hakkımdaki düşünceleri beni çok gururlandırdı.

Zara: Sayın cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri bizi çok sıcak karşıladı. Hanımefendi çok zarifti, kıyafetini çok beğendim. Geçen yıllara göre siyaset, iş, bilim, sanat, bürokrasi ve medya dunyasından daha geniş bir katılım vardı. Sayın Başbakanımızın yanına giderek selam verdim, çok sıcak karşıladı. ‘Merhaba kızım, nasılsın?’ diye sordu. Dostlarımızla sohbet ortamı bulduk.