BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Şeker Piliç'ten kötü haber!

Şeker Piliç'te hem üretim hem de satış durdurulacak.

Abone ol

Konuyla ilgili şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, alacakların ve banka hesaplarının üzerinde ihtiyati haciz bulunması sebebiyle hammadde alımının imkansızlaştığı belirtildi.

CANLI VARLIKLAR HIZLA ELDEN ÇIKARILACAK

Bugün itibariyle üretim ve satışın devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sözleşmesi iptal olan bayi ve market olmamakla birlikte, üretim için gerekli olan hammadde temin edilemeyeceği için mevcut canlı varlıklar hızlı bir şekilde elden çıkarılarak üretim ve satışımız durdurulacaktır."

Şeker Piliç'te şirketin icra takibinde olması nedeniyle Torunlar Gıda ile masadan kalkmak zorunda kalması sonrasında haftanın ilk işlem gününde hisseler işleme kapandı.

BANVİT'LE ANLAŞMA YAPILABİLİR

Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret AŞ, Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. AŞ ile ortaklık için ön görüşmelere başlandığını bildirdi.

Şeker Piliç ve Yem Sanayi Tic. AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, ''Sektörümüzün ve Bandırma bölgemizin en önemli istihdam odaklarından biri olan Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. AŞ ile ön görüşmelere başlanmıştır. Yapılacak görüşmelere istinaden gelişmeler kamuya duyurulacaktır'' denildi.