BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Şehitlere gözyaşları içinde uğurlama

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 13 askerimizin cenazesi törenlerle memleketlerine gönderildi.

Abone ol

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 13 askerimizin cenazeleri törenlerle memleketlerine gönderildi

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

7. Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Tarım ve Gıda Bakanı Mehdi Eker ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı. 

Bazı şehit aileleri de törende hazır bulundu.                                         

Diyarbakır'da gerginlik
13 askerimizin şehit olması Diyarbakır'da gerginlik yarattı. Vatandaşın hedefi ise BDP'ydi...
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Devlet ve askeri erkan törende göğüslerinde şehit 13 askerin fotoğrafını taşıdı. Tören sırasında şehitlerin isimlerinin tek tek okunması sırasında ise duygulu anlar yaşandı.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu'nun törende yaptığı açıklamada, "Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini" söyledi.

Ünal Karaosmanoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hazro Jandarma Komlutanlığı'na saldırıda bulunan bölücü terör örgütünü takip etmek maksadıyla 14 Temmuz'da Silvan 4'üncü Taktik Jandarma Alay Komutanlığı birliklerince Silvan'ın Dolapdere kırsalında icra edilen operasyonda bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla temas sağlanmıştır. Çıkan çatışmada Silvan 4'üncü Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda görevli 13 personelimiz şehit olmuştur. Onlar miletimizin birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için verdiğimiz binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere aramızdan ayrılıyor. Bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılıştır. Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanıyla sulayan Türk miletinin kalbinde yaşıyacaktır. Bu kahramanlar aramızdan hiç ayrılmadılar, ayrılmayacaklardır. Daha düne kadar silah arkadaşımız olan bu şehitlerimiz daima kalbimizde yaşayacak. Yolumuz aydınlatan rehber olmaya devam edeceklerdir. Bugün uğurladığımız şu şanlı vatan evlatları gibi bizlerde şehit olmaya seve seve hazırız. Şu husus asla unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni zayıf düşürme ve ülke topraklarını bölme düşüncesinde olanlar asla emellerine nail olamayacaktır. Bu hainlerin takipleri ve etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azim ve kararlıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir."

ELLERİ TİTREYEREK GÖSTERDİ 

1.20110715164836.jpg

Törende çok duygulu bir kare de objektiflere yansıdı. Bir şehit yakınının iki yanında duran sağlık görevlileri acılı genç kadına ''Senin şehidin hangisi?'' diye sordu. Şehit yakını da kağıtta kendi şehidinin resmini gösterdi. Bu sırada şehit yakını duygu dolu anlar yaşadı.

Konuşmanın ardından dualar okundu.

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri askerlerin omuzlarında ambulanslara taşındı. Şehitlerimiz daha sonra Diyarbakır Havalimanı'ndan uçaklarla memleketlerine gönderilecek.

Törenin sonunda şehit yakınlarıyla birlikte askerlerin de gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.