BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.438,32
HABER /  GÜNCEL

Seferihisar'da kaza: 2 ölü 24 yaralı

Seferihisar'da öğrencileri taşıyan otobüs kaza yaptı, 2 kişi öldü 24 kişi yaralandıtaşıyan

Abone ol

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde bahar şenlikleri kampından dönen Dokuz Eylül Üniversitesi (D.E.Ü.) öğrencileri ve Hastane Personelini taşıyan servis otobüsü, yoldan çıkarak takla attı. Kazada üniversite öğrencisi 2 kişi hayatını kaybederken 28 kişi de yaralandı.


Kaza, bugün saat 19.00 sıralarında, Ürkmez Kavşağı yakınlarında meydana geldi. D.E.Ü.'nün bahar şenlikleri kapsamında üniversiteye ait Ürkmez Kampına giden öğrenciler ve D.E.Ü. Hastane personeli, eğlence bittikten sonra Ersan Kozan (28) yönetimindeki 35 S 01226 plakalı servis otobüsüyle geri dönüş yoluna çıktı. İzmir'e dönerken iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu şoför Kozan'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan otobüs takla atarak şarampole yuvarlandı. Çevreden geçerken kazayı görenlerin durumu bildirmesiyle olay yerine İzmir ve çevre ilçelerinden çok sayıda sağlık ekibi ile jandarma ve AKS 110 ekibi geldi.

AKS 110 ekipleri otobüsün altında kalan yaralıları çıkartırken sağlık ekipleri yaptıkları muayenede Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2'inci sınıf öğrencisi Ecem Pakize Korkmaz ile aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi Alper Pekgürler'in kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Sağlık ekipleri yaralılardan Ayhan Eyioğlu (43), eşi Yasemin Eyioğlu (39) ve 14 yaşındaki oğlu Ege ile 4 yaşındaki kızı Işıl Eyioğlu ile Burak Doğan Yavuz, Bekir Sağlul, Sercan Eroğlu, Şehmuz Kurt, Ayhan Yulu, Serhat Bozbey Ziytak, Hidayet Akdeniz, Sercan Ay, Melike Pekşirin, Funda Aycan, Başak Sümer, Nuri Acar, Emine Sağlam, Gülsüm Ceyda Alp, Süleyman İlke, Tanju Salık, Musut Balta, Osman Yavuz ve Gülşen Kahraman'ı ambulanslarla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, Rasime Kayış Diken, Hazal Tepe, Gamze Gönce'yi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Levent Erdan, Sergin Kosava'yı da Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kaza haberini duyarak hastane önüne gelen yaralı yakınları, hastane bahçesinde yakınlarından gelecek haberleri beklerken sinir krizleri geçirdi. Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı'nın lisanslı futbolcusu olan Ecem Pakize Korkmaz'ın ölüm haberini alan takım arkadaşları da hastaneye gelerek arkadaşlarının ardından gözyaşı döktü.

Kaza sonrası jandarma tarafından gözaltına alınarak Doğanlar Jandarma Karakolu'na götürülen otobüs şoförü Ersan Kozan'ın verdiği ilk ifadede aniden önüne çıkan bir köpeğe çarpmamak için direksiyon kırdığını ve kazanın da o esnada meydana geldiğini söylediği öğrenildi.