BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,72
ALTIN 2.435,98
HABER /  GÜNCEL

Savcının şehit olduğu adliyede gerilim!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği İstanbul Addliyesi'nde güvenlik görevlileriyle avukatlar arasında 'arama krizi' yaşanıyor.

Abone ol

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit düştüğü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde avukatlar ile polisler birbirine girdi. Güvenlik görevlilerinin, avukatların üstlerini aramak istemesi üzerine, avukatlar tepki gösterdi. 

GÜVENLİK VE AVUKATLAR ARASINDA SERT KAVGA!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, DHKP-C'ye bağlı DHKC üyelerince rehin alınmasının üzerinden geçen 8 saat sonra şehit edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, yeni bir gerilim daha baş gösterdi. Üst araması ile ilgili güvenlik görevlileri ile avukatlar arasında yaşanan gerilim neredeyse kavgaya dönüşüyordu. Güvenlik görevlileri, üst arama yetkisinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildiğini belirtti, Fakat avukatlar ise bunun yasal olmadığını ve  Başsavcı ile doğrudan görüşmek istediklerini belirttiler.

adliyede-arama-kavgasi.jpg

AVUKATLAR İSYAN ETTİ

Bu duruma avukatlar X-Ray cihazlarına vurarak ve 'yuh' diyerek tepkilerini gösterdi. Bu olaylar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. 

ADLİYE DIŞINDA UZUN KUYRUKLAR

Adliye dışında ise uzun avukat kuyrukları oluştu. Zaman zaman kuyruk yolun yarısına kadar geldi. Avukatlar ise yapılan aramanın yasaya aykırı olduğunu belirterek suç işlendiğini belirtti.

adliye-savci-arbede.jpg

caglayan-adliyesi-karisti.jpg