BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa'dan acı haber: 2 şehit

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde askeri araç kanala düştü. İki askerin kaybolduğu kazayla ilgili soruşturma sürerken, şehitlerin cenazelerine dün akşam saatlerinde ulaşıldı.

Abone ol

ŞANLIURFA'nın Akçakale ilçesinde askeri aracın dereye devrilmesi sonucu 2 asker kayboldu. Kayıp askerlerden dün akşam saatlerinde acı haber geldi. 

Alınan bilgiye göre, Suriye sınırındaki Akçakale-Ceylanpınar hudut yolunda Yeşiltepe Karakolu'na giden 3. Hudut Alay Komutanlığına bağlı askerlerin bulunduğu zırhlı araç, önceki gece sabaha kadar etkili olan sağanağın sele dönüşmesi sonucu taşan dereye devrildi.

Kazanın ardından araçtaki 4 askerden 2'si kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı, 2'si ise derede kayboldu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Timi, askerler ve itfaiye ekipleri, kayıp askerlerin bulunması için çalışma yürüttü.

Vali Abdullah Erin, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk ile askeri yetkililer, bölgeye giderek çalışmaları inceledi.

Bu arada, yoğun yağış nedeniyle balçığa dönüşen tarlalarda çalışmalarını güçlükle sürdüren ekipler, aracın bulunduğu bölgede "drone"lar ile arama yaptı.

Şehit Er Cumali Akçal- Kahramanmaraş/ Şehit Er Esat Ertaş- Konya

ACI HABER 12 SAAT SONRA GELDİ

İş makineleriyle farklı noktalarda açılan kanallar sayesinde derede su seviyesinin düşmesinin ardından zırhlı aracın yeri tam olarak tespit edildi. Bunun üzerine dereye uzanan alanı toprakla doldurarak yol yapan ekipler, yaklaşık 12 saat sonra askerlerin cenazelerine ulaştı.

Askerlerin naaşı, cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Akçakale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şehit askerlerin naaşına ulaşıldığı ifade edilerek "Şanlıurfa GAP Havaalanından törenle memleketlerine uğurlanacak olan şehit Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal ve şehit Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş’a Allah’tan rahmet, ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Şehit Akçal'ın naaşının Kahramanmaraş'a, Ertaş'ın naaşının ise Konya'ya gönderileceği öğrenildi.