BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.463,43
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa'da polise saldırı 2 Şehit

ŞANLIURFA 'da polislere saldırı gerçekleştirildi. Urfa'dan gelen son dakika haberlerine göre, Vali İzzettin Küçük 2 polisin şehit olduğunu açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER / ŞANLIURFA Ceylanpınar'da polislere saldırı gerçekleştirildi. Son dakika haberleri Vali İzzettin Küçük açıkladı.  Vali İzzettin Küçük, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memurunun Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinde ölü bulunduğunu söyledi. Polislerin elleri ve ayakları bağlanarak infaz edildikleri ortaya çıktı.

Vali Küçük, "İlk belirlemelere göre polis memurlarımız silahla vurulmuş. Olayla ilgili inceleme başlatıldı" dedi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden polis memurlarının isimlerinin 24 yaşındaki Feyyaz Yumuşak ve 25 yaşındaki Okan Uçar olduğu belirlendi. Polis memurlarının susturuculu silahla enselerinden öldürüldükleri iddia ediliyor.

Bekar oldukları öğrenilen polislerden birinin terörle mücadele diğerinin ise çevik kuvvet şube müdürlüğünde görev yaptıkları öğrenildi.

EVDE KALAN 3. POLİS BULUNAMADI

Öte yandan, evde 3 polis arkadaşın ikamet ettiği belirtilirken, 3. polisin ise nerede olduğu henüz öğrenilemedi. Polislerin hayatını kaybettiği binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

şanliurfada-son-dakika-polise-saldiri-2-şehit.20150722132629.jpg
İKİSİ DE ENSEDEN VURULDU
Yapılan incelemede, olayda kullanılan silah bulunamadı. Polislerin el ve ayaklarının bağlandıktan sonra infaz edildikleri öğrenildi. Bu detay da iki polis memurunun kavga edip birbirlerini vurmuş olabilecekleri ihtimalini gündemden kaldırdı.

şanliurfada-son-dakika-polise-saldiri-2-şehit.jpg

İŞE GİTMEYİNCE ORTAYA ÇIKTI

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nde biri Terörle Mücadele Şubesi'nde diğeri Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 2 polis memurunun bugün göreve gelmemesi ve telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine arkadaşları evlerine gitti. Kepez Mahallesi'ndeki TOKİ'ye ait küme evlerine giden polisler, ev arkadaşı olan 2 meslektaşını başlarından tabancayla birer kurşunla vurulmuş cesetleriyle karşılaştı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de haber üzerine ilçeye gitti. 

"KAPIDA BİR ZORLAMA YOK"

Şanlıurfa Valiliği tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilemediği vurgulandı. Valiliğin açıklaması şöyle:

"Bugün saat 10 civarında Ceylanpınar İlçesi Bahçelievler mevkiinde 2 polis memurumuz ikamet ettikleri evde ölü olarak bulunmuştur. Biri Terörle Mücadele Şubesi diğeri Çevik Kuvvette görevli olan polislerimizin evlerinin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilmemiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik savcılık ve güvenlik güçlerimizin incelemeleri devam etmektedir."

şanliurfada-son-dakika-polise-saldiri-2-şehit.20150722132707.jpg

ŞEHİT POLİS FEYYAZ YUMUŞAK'IN BABASI KONUŞTU
feyyaz-yumuşak-şanli-urfa-şehit-polis.jpgOkan Acar ile öldürülmüş olarak bulunan Kırşehirli Feyyaz Yumuşak'ın babası Mustafa Yumuşak, en son Suruç'taki olaylarla ilgili olarak görüştüğü ve 'dikkatli ol' dediğini anlattı.

Feyyaz Yumuşak'ın 4 Ağustos tarihinde İstanbul'a gitmek için uçak bileti aldığı ortaya çıktı.

Kırşehir'in Kaman Kargın Yenice köyü nüfusuna kayıtlı olan Fayyaz Yumuşak'ın Ağustos'un 4'ünde Mardin'den İstanbul'a gidiş ve Ağustos ayının 10'unda İstanbul'dan Mardin'e dönüş için uçak bileti aldığı, bu bileti de 17 Temmuz'da sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı ortaya çıktı.

DİKKATLİ OL OĞLUM

Şanlıurfa'da TEM Şube'de görev yapan Feyyaz Yumuşak'ın eski görev yeri olan İstanbul'a oradan da zırhlı araç kullanma eğitim almak için Sakarya'ya geçeceği öğrenilirken, baba Mustafa Yumuşak, oğlu ile en son Suruç'ta meydana gelen patlama sonrasında telefonla görüştüğünü ve oğluna 'Dikkatli ol' dediğini anlattı.

OKAN ACAR 'IN İLK GÖREV YERİYDİ ŞEHİT DÜŞTÜ
Silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden polis memuru Okan Acar'ın Niğde'deki baba ocağına acı haber çabuk ulaştı. 24 yaşındaki Okan Acar'ın ailesi haberle yıkıldı.
okan-acar-şanliurfa-şehit.jpg
Babası Mehmet Acar'ın geçtiğimiz yıl vefat ettiği öğrenilen şehit polis Okan Acar'ın annesi Zehra Acar, acı haberin verilmesi sonrasında Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Okan Acar'ın yakınları acı haberi aldıktan sonra ailenin evine akın etti. 24 yaşındaki Okan Acar'ın evin en büyük oğlu olduğu ve iki kardeşinin bulunduğu öğrenildi.