BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonlar Ligi maçlarında öne çıkanlar

Galatasaray'ın Welbeck kabusu, M.City Avrupa'da zorlanıyor, devlerin mücadelesinde zafer PSG'nin, Shaktar'a uzatmalarda şok ve Liverpool galibiyeti 'yeterince istemedi'

Abone ol

Dany Welbeck'in transfer döneminin son gününde Manchester United'dan Arsenal'e geçmesi İngiltere'de en çok konuşulan transferlerden biri olmuştu.

Welbeck Galatasaray karşısında alınan 4-1'lik galibiyette kariyerinin ilk hat-trick'ini yaparak Avrupa sahnesinde de kendisini kanıtladı. Galatasaray Arsenal Menajeri Arsen Wenger'in "heyecan verici" diye tanımladığı bir performans ortaya koyan Welbeck'i tutmakta zorlandı.

Manchester City Avrupa'da zorlanıyor

İngiltere'de son üç sezondur Premier Lig'de hâkimiyet kuran Manchester City Avrupa kupalarında zorlanıyor. Manchester City Francesco Totti'yle organize ve etkileyici bir oyun ortaya koyan Roma karşısında 1-1 beraberliğe razı oldu. 38 yaşındaki Totti Sergio Aguero'nun maçın başındaki penaltı golüne karşılık vererek Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en yaşlı oyuncu unvanını aldı.

Liverpool 'yeterince istemedi'

Pek çok kişinin beklentilerini aşarak geçen yıl Premiere Lig'de ikinciliği alan ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde eden Liverpool, hem Premiere Lig hem de Avrupa sahnesinde mücadele etmekte zorlanıyor. İlk maçta Ludogrets Razgrad’ı kendi evinde 2-1 yenmesine karşın, Liverpool'un savunmasındaki sorunlar açıkça görülüyordu. Dün Basel'e 1-0 yenilmelerinin ardından kaptan Steven Gerrard takım arkadaşlarının yeterince arzulu oynamadığından şikâyetçiydi. Gerrard "Basel galibiyeti daha çok isteyen taraftı ve bu çok üzücü. Hak etmedik." dedi.

Devlerin mücadelesinde zafer PSG'nin

Fransa Ligi'ne bir dizi beraberlikle kötü bir başlangıç yapan Paris St-Germain Barcelona'ya karşı kendi evinde oynadığı maçta kendini göstermek istiyordu. Zlatan İbrahimoviç'ten yoksun olmalarına karşın çok iyi bir oyun ortaya koyup Barcelona'ya sezonun ilk yenilgisini tattırmayı başardılar. Brezilyalı savunmacı David Luiz St-Germain formasıyla ilk golünü atarken, Blaise Matuidi ve Marco Veratti'nin golleriyle, Barcelona'nın Messi ve Neymar ikilisiyle bulduğu iki gole yanıt verip, üç puanı aldılar.

Shaktar Donetsk galibiyete tutunamadı

Ukrayna şampiyonu Shaktar Donetsk ülkenin doğusundaki çatışmalar nedeniyle Porto maçını kendi evinden yaklaşık 1000 kilometre uzakta oynamak zorunda kaldı. Lviv'de pek alışkın olmadıkları bir atmosferde oynamalarına karşın, Brezilyalı oyuncuları Alex Teixeira ve Luiz Adriano'nun golleriyle uzatmalara 2-0 önde girmeyi başardılar. Ancak Porto'nun Kolombiyalı golcüsü Jackson Martinez önce penaltıdan, sonra da yakın mesafeden attığı şutla beraberliği sağladı ve Shaktar taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.