BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL

Sakine Cansız sloganlarla toprağa verildi!

Paris’te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız’ın cenazesi memleketi Tunceli’de Zazaca ağıtlar eşliğinde uğurlanıyor

Abone ol

Sabah saatlerinden Cem Evi'ne şehir merkezinden gelen binlerce kişi tarafından alınan Cansız'ın cenazesi, cenaze aracına konuldu. PKK bayrağına sarılı tabutun üzerine Barışı simgeleyen beyaz tülbent sarıldığı görüldü.

DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Nazmi Gür, Halil Aksoy, Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’in de hazır bulunduğu cenaze töreninde, cenaze aracı kortej eşliğinde helallik alınmak üzere şehir merkezindeki Dağ Mahallesi'ndeki ailesinin evine götürüldü. Sık sık PKK lehine sloganların atıldığı yürüyüş sırasında kadınlar cenaze aracının yanından ayrılmazken, erkeklerin aracın arkasından yürümesi dikkat çekti. Sakine Cansız'ın cenazesi, Zazaca ağıtlar eşliğinde şehir merkezindeki Cansız Ailesi'ne ait eve götürüldü.

30741_62232_18012013111931_0.jpg

CENAZE CEM EVİNE GETİRİLDİ

Evin önüne getirildikten sonra Cansız'ın cenazesi kadınlar tarafından omuzlanarak indirildi. Evin önünde Cansız’ın anne ve babası tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Burada duaların okunmasından sonra helallik alındı ve cenaze Cem Evi'ne geri götürülmek üzere, yeniden kortej eşliğinde yola çıkarıldı. 

slide(1).jpg

Evden helallik alındıktan sonra Cansız'ın cenazesini omuzlayan kadınlar, yaklaşık 3 kilometre taşıdıkları cenazeyi, alkış ve sloganlarla yeniden Cem Evi'ne getirdi.

Kepenk ve araç kontaklarının kapalı olduğu Tunceli'de öğlen saatlerinde Cem Evi'nde düzenlenecek törenden sonra Sakine Cansız'ın cenazesi, Asri Mezarlıkta toprağa verilecek.