BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  GÜNCEL

Said Nursi hayatta olsa evet oyu kullanırdı

Bediüzzaman Said Nursi’nin akrabası Sabri Okur, “Bediüzzaman hazretleri hayatta olsaydı referandumda ‘evet’ oyu kullanırdı” dedi

Abone ol

Cumhuriyet döneminin en önemli İslam düşünürlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin birinci dereceden akrabası Sabri Okur, büyük üstadın hayatta olması halinde anayasa referandumu için 'Evet' diyeceğini söyledi.

Said Nursi'nin tek parti döneminden sonra ilk seçimlerde sandığı gidip, Demokrat Parti'ye oy verdiğini belirten Okur, "Bediüzzaman hazretlerinin talebeleri AK Parti'yi kurulduğu günden beri açıkça desteklemiştir. Şimdi de Hüsnü Bayramoğlu, birçok yerde herkesi bu referandum sürecinde 'Evet' oyu kullanmaya davet etti. Bütün kalbimle diyorum ki, Bediüzzaman hazretleri şu anda hayatta olsaydı 'Evet' oyu kullanırdı. Ve tüm Müslümanlara 'Evet' oyu için teşviklerde bulunurdu. Risale-i Nur'u okuyan ve Bediüzzaman'ın talebelerini tanıyan, dersinde bulunmuş herkes bunu çok iyi bilir" dedi.

Sabah'ın haberine göre, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Bediüzzaman'la hiçbir alakasının olmadığını belirten Okur şöyle devam etti: "Said Nursi ömrü boyunca sadece Allah rızası için çalıştı. Fetullah isimli hain, Bediüzzaman'ı hiç görmemiş, dersinde asla bulunmamıştır. O, sadece Nur talebeleri için değil bütün Müslümanlar için tehlikeli bir örgüttün başıdır. Bediüzzaman'ın adını bile anmaya hakkı yoktur."

VEFATININ 57. YILI
Ömrü iman ve Kuran mücadelesiyle geçen Bediüzzaman Said Nursi tam 57 yıl önce 23 Mart 1960'ta vefat etti. Tek parti döneminde büyük zulümlere maruz kalan Said Nursi, 30 yılını zindanlarda geçirdi. Hayatını Kuran'a ve İslam'a adadı. Toplam 14 ciltten oluşan Kuran-ı Kerim tefsiri "Risale-i Nur" külliyatı ise bugün 190 ülkede 50 farklı dilde yayımlanıyor. Büyük üstat, vefat yıldönümünde rahmetle anılıyor.,