BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nde Erbakan çıkmazı

Yola Kamalak ile devam etmesi beklenen Saadet Partisi'nde Fatih Erbakan için yer aranıyor.

Abone ol

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra yola Mustafa Kamalak'ın genel başkanlığı ile devam eden Saadet Partisi'nde kongre heyecanı yaşanıyor.

Kamalak'ın yeniden genel başkanlığa getirilmesine kesin gözüyle bakılırken genç bir isim arayan partililer Fatih Erbakan'ı istiyor. Daha genç olduğu için sıcak bakılmayan Fatih Erbakan için 'genel başkan yardımcılığı' formülü üzerinde duruluyor.

Saadet Partisi'nin pazar günü yapılacak kongresi öncesinde, Numan Kurtulmuş'u yeni parti kurmaya götüren süreci başlatan iki liste endişesi yine yaşanıyor. Akşam'ın haberine göre, Oğuzhan Asiltürk'ün başını çektiği aksaçlılar, Mustafa Kamalak'la devam etmek isterken, genç başkan isteyen teşkilatın Kamalak'ın listesine karşı ikinci bir liste çıkarabileceği konuşuluyor.

Bu arada 15 bölgede genel merkez yöneticilerinin içinde bulunduğu komisyon üyeleri istişare yaparak, tüm teşkilata 'kimi genel başkan görmek istiyorsunuz' diye sordu. Ankette Fatih Erbakan ile Mete Gündoğan ismi öne çıktı.

Ancak, Oğuzhan Asiltürk ve yönetim, 'Fatih, daha genç, yetişmesi lazım. Genel Başkan Yardımcısı olsun. Kamalak da Genel Başkan olarak kendisine kol kanat gersin' diyerek bu sıkıntıyı aşmayı hedefliyor.

Fatih Erbakan için 'genel başkan yardımcılığı' konuşuluyor. Erbakan da, 'Genel başkanlık dahil her göreve hazırım' görüşünde.