BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Komiseri şehit eden teröristin sonu

13 askerin şehit olduğu olaydan sonra Siirt'te polis otosuna düzenlenen saldırıda şehit edilen polis memurunu öldüren terörist ele geçirildi

Abone ol

Siirt'te Komiser Osman Demir'i şehit ettiği belirtilen terör örgütü üyesi, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Çatışmada 1 polis memuru da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Haydar Koyuncu Caddesi'nde devriye görevi yapan polis otosuna terör örgütünce düzenlenen saldırıda komiser Osman Demir'in şehit edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Sabah saatlerine kadar süren operasyonda güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen terör örgütü üyesinin, Çonkbayır Mahallesi'nde saklandığı yeri tespit etti.

Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık verilmesinin ardından çıkan çatışmada, terör örgütü üyesi ölü olarak ele geçirildi.

Çatışmada, bir polis memurunun da yaralandığı bildirildi. Yaralı polis memuru Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

KİMLİK TESPİT ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde dün akşam saat 21.40 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Osman Demir'in silahlı saldırı sonucu şehit olduğu olay ile ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatıldığı ve bugün saat 09.30 sıralarında sıcak temas sağlandığı, çıkan çatışmada bir teröristin ölü ele geçirildiği belirtildi.

Çatışma esnasında bir polis memurunun hafif şekilde yaralandığı kaydedilen açıklamada, ''Polis memurunun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ölü ele geçirilen teröristle ilgili olarak kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir''

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Komiser Osman Demir için düzenlenen törende, ''Aziz şehidimizin kanı yerde kalmadı'' dedi.

ŞEHİT KOMİSER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit olan Komiser Osman Demir (40) için Valilik önünde tören düzenlendi. Bakan Şahin, törende yaptığı konuşmada, ''o aziz kanın bedelinin, bu sabah yerde mahzun bırakılmadığını ve gereğinin yapıldığını'' söyledi.