BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Nurşen Mazıcı çileden çıktı

13 askerin şehit olduğu saldırının tartışıldığı programda konuklar arasında sert tartışmalar yaşandı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 13 askerin şehit olduğu Diyarbakır Silvan'daki saldırı, CNN Türk'te canlı yayınlanan "Ne oluyor" programında masaya yatırıldı.

Milliyet muhabiri Namık Durukan, öğretim üyesi Prof. Dr. Nursen Mazıcı, Kürt yazar Enver Sezgin arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. İşte hararetin tavan yaptığı o anlar:

ÇENENİZİ TUTUN

Nurşen Mazıcı: Arka arkaya bir tarafta kalkmış 13 tane şehit var. Kavrularak ölmüşler. Ardından zaman geçsin hiç olmazsa o gün çeneninizi tutun. Kalktı kadın 'Demokratik özerkliğimizi ilan ediyoruz' dedi. Siz bundan ne anlıyorsunuz beyefendi. Ordan inen askeri helikopterler gül mü atsaydı PKK'ya."

Namık Durukan: Bunun karşılığı tartışma bitmiştir, bundan sonra vuracağız kıracağız olmamalıdır. Lütfen üslubunuza dikkat etmeniz gerekmektedir. Konuştuğunuz şey toplumu geriyor. Ayrımı körüklüyor.

SAKİNLEŞEMİYORUM

Nurşen Mazıcı: Artık tartışma bitmiştir. Neyi tartışacaksınız. 73 milyon insan enayi yerine konmasın kardeşim. Sakinleşemiyorum. O askerlerin yanarak ölmesini kaldıramıyorum.

SİZİN ACINIZ SAHTE

Enver Sezgin: Hanımefendi bir tek siz mi vatanseversiniz. Biz askerlerin acısını hissetmiyor musunuz sanıyorsunuz? Siz bu memleketin sahibisiniz biz değil mi? Sizden daha fazla acı duyuyorum. Ben daha fazla acı duyuyorum. Sizinki sahte acınız. 

Nurşen Macızı: Benim hakkımda fikir yürütecek çapta birisi değilsiniz. Ben bu memleket senin benim demedim. Ben sizin gibi binlerce öğrenci yetiştirdim.

Namık Durukan: Öğrencileri bu düşünceyle yetiştirdiyseniz vay bu memleketin haline.