BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.245,23
HABER /  DÜNYA

Rusya ve ABD arasında gerginlik! Askerlerini derhal çek

Rusya ve ABD arasında gerginlik sürüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın ABD'nin Fırat’ın doğusu ile Suriye’nin Irak- Türkiye sınırı arasındaki bölgedeki uygulamaya başladığı planlarından rahatsız olduğunu ve ABD'nin askerlerini çekmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, Suriye'nin güneyinde yer alan El Tanf'taki güçlerini derhal çekmesi gerektiğini söyledi.

Valday Tartışma Kulübü’nde konuşan Lavrov, ABD’nin Suriye’deki eylemlerinin ülkeyi bölmeye yönelik olduğunu ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmak için Kürtleri kullandığını söyledi.

Lavrov açıklamalarına şöyle devam etti: "Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik adımları endişeyle takip ediyoruz. Bunun nedeni ABD’nin sahada, özellikle de Fırat’ın doğusu ile Suriye’nin Irak- Türkiye sınırı arasındaki bölgedeki uygulamaya başladığı planları.

ABD'Yİ ATEŞLE OYNAMAMAYA DAVET EDİYORUZ

Bana kalırsa ABD’li partnerlerimizin, Suriye’deki amaçlarının yalnızca IŞİD’le mücadele etmek ve ülkenin bütünlüğünü korumak olduğuna yönelik ifadelerinin net adımlarla doğrulanması gerekiyor. ABD’yi bir kez daha ateşle oynamamaya ve günümüz politikasının mevcut durumunun yarattığı ani ihtiyaçlar doğrultusunda değil Kürtler de dahil, tüm Suriye, Irak ve diğer bölge ülkelerinin halklarının uzun vadeli çıkarlarına dayalı adımlar atmaya çağırıyorum.”

ASKERLERİNİ DERHAL ÇEK!

Lavrov, ABD'nin, Suriye'nin güneyinde yer alan El Tanf'taki güçlerini derhal buradan çekmesi gerektiğini söyledi.

Ortalık karışacak! İşte Putin'in ABD'deki 'trol fabrikası'..

ABD'li özel savcıdan bomba Rusya iddiası