BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
HABER /  DÜNYA

Rusya şokta! Askeri kamp basıldı çok sayıda ölü var

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan'da güvenlik güçleriyle militanlar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 6 Rus asker öldürüldü.

Abone ol

Rusya Ulusal Muhafızları’nın (Rosgvardiya) Çeçenistan’daki üssüne militanlar tarafından gerçekleştirilen saldırıda 6 Rus askeri hayatını kaybetti, çok sayıda asker de yaralandı.

TASS ajansında yer alan habere göre, Naurskaya bölgesinde bir grup militan, gece saatlerinde etkili olan sisten faydalanarak askeri birliğin olduğu alana sızmak istedi.

6 ASKER ÖLDÜ YARALILAR VAR

Grubun fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 6 askerin öldüğü, üç askerin yaralandığı belirtildi. Çatışmada birliğe sızmak isteyen 6 militanın etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

ASKERİ KAMPA SIZMAYA ÇALIŞTILAR

Açıklamada "24 Mart’ta saat 2.30’da silahlı militanlar, Rusya Ulusal Muhafızları’nın askeri kamplarından birine girmeye çalıştı" ifadeleri kullanıldı. Üsteki askerlerden biri, olayı fark etmesinin ardından militanlara karşı harekete geçti. Olayda 6 militan öldürülürken 6 asker de hayatını kaybetti, çok sayıda asker ise yaralandı.

SABAH SAATLERİNİ BEKLEDİLER

Açıklamada, militanların saldırı için sabah saatlerinde hakim olan yoğun sisten faydalanmaya çalıştığı vurgulandı. Grozni’de Aralık 2016'da militanlar polisleri de hedef almıştı. Gün boyu süren çatışmalar sonucunda polisler 7 saldırganın tamamını öldürmüştü.