BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83
HABER /  DÜNYA

Rusya o planı ABD’ye sundu

Rusya’nın, Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslararası denetim altına sokulmasını öngören “kimyasal planı”nı ABD’ye sunduğu bildirildi. <b...

Abone ol

Rusya’nın, Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslararası denetim altına sokulmasını öngören “kimyasal planı”nı ABD’ye sunduğu bildirildi.
Rus haber ajansı Interfax, Rusya’nın Suriye’nin kimyasal silahlarına ilişkin planı ABD yönetimine sunduğu ve yarın Cenevre’de gerçekleştirilecek toplantıda detaylı şekilde ele almayı amaçladığını bildirdi. Rusya, Suriye’deki kimyasal silahların uluslararası denetime açılmasını öngören bir plan hazırlamış ve Suriye buna olumlu yanıt vermişti.

NETANYAHU: “SURİYE’Yİ KİMYASAL SİLAHLARDAN ARINDIRMALIYIZ”
Suriye’nin kimyasal silahlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da, ülkenin kimyasal silahlarından arındırılması ve uluslararası toplumun kitlesel imha silahlarını kullananların cezalandığından emin olması gerektiğini söyledi. Suriye’nin kimyasal silahlarla masum insanları öldürerek “insanlığa karşı suç işlediğini” dile getiren Netanyahu, Suriye’nin müttefiki olan İran’ın da dünyanın buna nasıl bir tepki vereceğini izlediğini ifade etti. “Suriye rejiminin kimyasal silahlarından arındırıldığından ve kitlesel imha silahlarını kullananların bir bedel ödediğinden emin olmalıyız” diyen İsrail Başbakanı Netanyahu, Suriye’de verilen mesajın İran’da da yüksek sesle duyulacağını belirtti.
(İHA)